Nalaganje nastavitev


Jesenske serenade Glasbene mladine ljubljanske

sreda, 03. september 2014

Med 3. in 26. septembrom se bodo v sklopu koncertnega cikla Jesenske serenade Glasbene mladine ljubljanske zvrstili raznoliki nastopi komorne glasbe od zborovske, ljudske, srednjeveške in trobilske do sodobnejše glasbe.

Kot v preteklih letih, GML znova sodeluje še z drugimi organizatorji in tako se bodo koncerti odvijali na večih različnih prizoriščih. V atriju Magistrata v Ljubljani, cerkvi sv. Jakoba v Hrašah, Kulturnem domu Pirniče, cerkvi sv. Petra in Pavla na Ladji, cerkvi sv. Valburge v Valburgi, v dvorcu Bukovje v Dravogradu, v cerkvah in na drugih prizoriščih v Ajdovščini, Vipavskem križu, v Izoli (Manziolijev trg) ter v Ribnici bodo nastopi vokalnega kvarteta Gallina, srednjeveškega ansambla Capella Carniola, trobilnega kvinteta Contrast in sodobnejša prizadevanja Mihael Hrustelj tria predstavljali obogatitev sicer skope koncertne ponudbe nekaterih občin omenjenih krajev.


Vokalna skupina Gallina (foto: arhiv Gallina)

Na sporedu bodo tako ljudske kot sodobne zborovske skladbe v izvedbi "Kurjih gospa", srednjeveška ljudska glasba v izvedbi Capelle Carniole, tehnično zahtevne priredbe klasičnih mojstrovin bo izvajal trobilni kvintet Contrast, svoje sodobne avtorske skladbe pa bo predstavil Mihael Hrustelj trio. Vse koncerte snema Radio Slovenija in jih bo predvajal na svojih programih.
 
Podrobneje na straneh Glasbene mladine ljubljanske.

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali