Nalaganje nastavitev


Klarisa Jovanović & Trio Bahur

V. mednarodni festival Keltika'07

Zvrst: narodnozabavna glasba
Kdaj: sreda, 07. februar 2007, 20:00h
Kje: Pri Gabrijelu,

O tem projektu, ki je vse premalo znan in prisoten v domačem glasbenem okolju, je kulturni antropolog in glasbeni kritik  dr. Rajko Muršič ob izidu albuma leta 2002 v reviji Muska zapisal naslednje navdušene besede: »Srečanje izkušene pevke in razmeroma nove instrumentalne zasedbe se je izteklo v izdaji enega najboljših albumov posodobljenih glasb sveta, kar jih je doslej izšlo na Slovenskem. In ne samo pri nas.« Za zaokroženo zvočno doživetje bo na Keltiki skrbel tudi vsestranski didžej Abstraktna resnica.

Igor Bezget (foto: arhiv Jazz Cerkno)
Igor Bezget (foto: arhiv Jazz Cerkno)
Zasedba: Klarisa Jovanović (glas) in Trio Bahur: Igor Bezget (arabska lutnja, sarod, akustična kitara), Nino Mureškič (tolkala), Vasko Atanasovski (sopranski saksofon, flavta).

Na predvečer kulturnega praznika bo zapihal orientalski veter, saj bodo poslušalci lahko prisluhnili pretanjenim izvedbam manj poznanih pesmi iz Bosne, Makedonije, Grčije in Turčije. Pesmi je izbrala, jih poiskala v arhivih in preposlušala njihove "terenske izvedbe" Klarisa Jovanović, izkušena pevka, ki jo poznamo tudi iz drugih projektov (Sedmina, Duma Levantina). V projektu njeno petje starih pesmi dopolnjuje navdahnjeno jazzovsko muziciranje, ki ga prispeva trio izkušenih glasbenikov, znanih iz številnih etno in jazz zasedb. Njeno omamno petje s svojim domiselnim igranjem dopolnjujejo Igor Bezget, Nino Mureškič in Vasko Atanasovski, ki vsak po svoje pričarajo različne glasbene tradicije.

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali