Nalaganje nastavitev


Koncert skupine The CONCEPT - Tribute to NIRVANA!

/

sreda, 09. julij 2014

Odličen Nirvana Cover band,za vse ljubitelje banda in grunga.

Skupino sestavljajo: Aleksij Cerkvenik (vokal in električna kitara), Valentino Destradi (bobni) in Rok Draščič (bas in back vokal).

NIRVANA,bend, ki je na glasbeno sceno prinesel svežino in nov glasbeni pristop. Stil grunge. Njihovi začetki segajo v konec 80. let, zasloveli pa so z albumom Nevermind, t.j. tisti album, katerega ovitek krasi dojenček potapljač v bazenu. Lani se je o tem albumu kar precej govorilo, saj je minilo dvajset let od njegove izdaje. Težko je reči, katera je njihova najbolj znana uspešnica, stavim pa, da ga ni človeka, ki ne bi kdaj slišal komada Smells like teen spirit. Aprila 1994 se je končalo življenje njihovega frontmana Curta Cobaina in s tem je prišel tudi konec benda. V ljubljanski Hali Tivoli so imeli Slovenci priložnost prisluhniti enemu izmed njihovih zadnjih koncertov.

Čeprav je minilo že vrsto let od konca Nirvane, pa ta živi še danes. Poosebljajo jo fantje iz skupine The Concept. The Concept so tribute bend, ki preigrava izključno Nirvanine pesmi.
Tribute bend The Concept sestavljajo trije Koprčani: dva pripadnika mlajše generacije, Aleksij (kitara, vokal) in Rok (bas, backvokal) ter stari roker Valentin (bobni). Trojka Nirvanine pesmi preigrava dobri dve leti, v zadnjem letu pa imajo za sabo že 10 koncertov. Zakaj so se odločili za Nirvano? Pravijo, da zato, ker je bila njihova glasba nekaj posebnega, nekaj novega za takratno glasbo, hkrati pa je v glasbenem svetu pustila svoj pečat vse do danes. Vsekakor pa želijo The Concept v prihodnje ustvarjati tudi svojo avtorsko pop rock glasbo.

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali