Nalaganje nastavitev


Koncertna sezona Akademije za glasbo

četrtek, 19. februar 2015

Na novinarski konferenci sta redni prof. Andrej Grafenauer, dekan Akademije za glasbo in redni prof. Matjaž Drevenšek, prodekan za umetniško dejavnost, predstavila bogato koncertno sezono AG za leto 2015.

Letošnja, 13. koncertna sezona AG obsega 5 koncertnih ciklov. Koncerti omogočajo predstavitev dejavnosti študentov, so pa tudi izjemna družbena aktivnost, saj so dogodki večinoma brezplačni za obiskovalce. Cikle so oblikovali profesorji Matjaž Drevenšek, Katja Porovne Silič, Miha Hass, Luka Juhart in Egon Mihajlović.

Na akademiji študira okoli 500 študentov, diplomante pa najdemo v slovenskih profesionalnih orkestrih in v najprestižnejših svetovnih ansamblih kot sta orkester Berlinske filharmonije in Dunajski filharmoniki.
Od začetnih treh ciklov v letu 2002 se je koncertna dejavnost močno povečala. Letos je bogatejša za cikla Studio za novo glasbo in Stara glasba. Poleg tega študenti sodelujejo tudi v opernih produkcijah ter gostujejo in sodelujejo z osrednjimi inštrumentalnimi in vokalnimi ansambli.

Najboljši študentje, ki so bili lani izbrani na internih avdicijah, bodo nastopili z vsemi pomembnejšimi orkestri. Edini plačljivi koncert (sicer je cena simbolična) bo 22. aprila v Cankarjevem domu, kjer bo nastopil Simofnični orkester AG s solistom violončelistom Sebastianom Bertoncljem. Na Kongresnem trgu se bo 16. junija odvila letošnja Triada, skupni projekt umetniških akademij (AG, AGRFT in ALUO). Od 13. – 19. julija bo AG organizirala 1. festival stare glasbe MMXV ACADEMIA MUSICÆ ANTIQUÆ LABACENSIS in poletne mojstrske tečaje za staro glasbo. Na festivalu bodo na petih koncertih nastopili profesorji in udeleženci seminarjev.

Vse koncerte Koncertnega abonmaja bo posnel Radio Slovenija, nekatere dogodke pa tudi Televizija Slovenija.
 
Celoten program je na voljo v brošuri, za katere podobo so poskrbeli študentje ALUO.

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali