Nalaganje nastavitev


Koncertni atelje Društva slovenskih skladateljev

četrtek, 28. januar 2016

DSS pričenja s ciklom koncertov Koncertni atelje.

V ponedeljek, 1. februarja bosta v atriju ljubljanskega Mestnega muzeja ob 19.30 nastopila violinist Črtomir Šiškovič in pianist Luca Ferrini.

Na sporedu bodo dela Nane Forte, JanezaMatičiča, Pavla Merkùja, Pavla Mihelčiča, Ljuba Rančigaja in  Corrada Rojaca.

Sodelovanje priznanih umetnikov sega dvajset let v preteklost. Svojo pozornost sta vedno posvečala glasbi slovenskih skladateljev, predvsem zamejskih, ki so delovali na meji med Italijo in Slovenijo. Njuno sodelovanje pa je bilo od samega začetka zaznamovano tudi z imenom slavnega italijanskega glasbenika slovenskega rodu Giuseppeja Tartinija: odkrila sta številne njegove rokopisne sonate in glasbo njegovih učencev, ki so pod njegovim mentorstvom študirali v t.i. Scuola delle Nazioni (šola narodov).

Poleg koncertov doma in v tujini sta za italijanski založbi RivoAlto in Dynamic izdala celo serijo zgoščenk posvečenih piranskemu violinistu. Te so med drugim dobile vrhunske kritike na mednarodnih revijah (tudi v londonski Gramophone). Za njima so štiri zgoščenke, dve bosta izšli v kratkem, v izdelavi pa so še druge: Tartinijevi učenci – 2. in Tartinijeve sonate za violino in čembalo ter zamejski skladatelji – 2. (violina/klavir).

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali