Nalaganje nastavitev


Konferenca MENT Ljubljana 2016

V sklopu festivala MENT 3. - 5. 2. 2016

ponedeljek, 25. januar 2016

Konferenca MENT je svojevrsten dogodek, ki v prestolnico privabi čez 200 glasbenih aktivistov z vsega sveta in je izrednega pomena za celotno regijo, saj omogoča krepitev vezi med glasbenimi trgi ter mreženje glasbenih profesionalcev.

V tako Ljubljano prihajajo Simon Wheeler (Beggars Group, UK), Andy Bibey (One Little Indian Records, UK), Bob Van Heur (Le Guess Who?, NL), Steven Thomassen (Toutpartout, BE), Jake Beaumont-Nesbitt (IMMF, UK), Chris Eckman (GlitterBeat Records, SI/US), Scott Cohen (The Orchard, UK), Tony Duckworth ([PIAS], PL), Login Kočiški (Password, MK), Mirna Zarić (Charmenko, TR) idr.

Konferenca bo v obliki samostojnih pogovorov gostila Heleno Sildna, prvo damo festivala Tallinn Music Week, ki bo predstavila zgodbo in razvoj festivala ter njegov vpliv na glasbeno dogajanje v Estoniji, pa tudi širše družbene učinke, ki jih ima na to majhno baltsko državo. Svojo vizijo razvoja festivala in njegove posledice na širše kulturno in tudi politično okolje bo delil, prosto po Guardianu eden najbolj vplivnih ljudi glasbenega posla, Martin Elbourne iz programske ekipe festivala Glastonbury, najpomembnejšega in najbolj legendarnega festivala, ki so ga v Angliji ustanovili v osemdesetih letih. Zaslišan bo tudi Jeff Owens, direktor ameriške butične založbe Ghostly International, ki deluje kot kulturna platforma, preplet umetnostne galerije, dizajnerske hiše, tehnološkega inkubatorja in glasbenega založništva ter privablja mnoge izjemne umetnike.

MENT Ljubljana je tudi priložnost, da spoznate belorusko glasbeno sceno ter značilnosti, vzpone in padce glasbenega ex-Yu trga. Konferenca nastavlja vprašanja kdo in kaj je odmevalo leta 2015 in kakšen zvok pričakovati v letu 2016? Kako se je v digitalnem veku spremenilo življenje neodvisnih glasbenih založb? Kaj so vloga promocije v digitalnem svetu, vrednost podatkov in pomembnost analitik? Na katera družbena omrežja se velja osredotočiti v letu 2016, kako jih kombinirati in s katerimi orodji se jih lotiti? H katerim glasbenim medijem se bodo digitalne generacije obračale v prihodnje? Kaj pomeni "Music Export Office"? Kako prodreti na mednarodni trg, če prihajaš z Balkana? Kako festivali odkrivajo in izbirajo mlade in vzhajajoče bende? In kako jih izbirajo booking agencije - iz prve roke s predstavniki agencij Belmont Bookings, Toutpartout, Paper And Iron Booking in Charmenko.

Vabljeni ste tudi na kafansko debato in hitro mreženje: Kafana Skopje Ljubljana, ki ponuja odlično priložnost za navezovanje stikov med glasbeniki, vodji festivalov, založb, booking agencij in novinarjev s področja ex-Yu. Kofetkanje se bo nadaljevalo z zmenkom na slepo, Poslušalnico, kjer bodo izbrane skladbe nastopajočih na festivalu iskreno komentirali mednarodno priznani glasbeni strokovnjaki.

Na MENTu se bosta predstavila Bastl Instruments, dinamično in skupnostno orientirano podjetje iz Češke, ki se osredotoča na produkcijo ročno izdelanih elektronskih glasbenih inštrumentov, ter Stereosun, orodje za vrtenje glasbe in t.i. “live performance” za producente, ki ga razvija majhna ekipa slovenskih glasbenih entuziastov.


PROGRAM KONFERENCE: http://www.ment.si/sl/konferenca/
 

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali