Nalaganje nastavitev


Legendarni Nikolaus Harnoncourt se je upokojil

sreda, 16. december 2015 1

"Iz zdravstvenih razlogov se moram odpovedati svojim prihodnjim načrtom," je 5. decembra v pismu zapisal Nikolaus Harnoncourt, avstrijski glasbenik, ki je preobrazil zven baroka in klasicizma in bistveno vplival na izvajalsko prakso svetovnih orkestrov.

86-letni Harnoncourt je decembra odpovedal koncerte s svojim orkestrom Concentus Musicus v Musikvereinu in se za vedno poslovil od svoje publike. Pismo je bilo objavljeno v koncertnem programu dunajske hiše Musikverein.

Harnoncourt se je kot delujoči čelist najprej podal v raziskovanje izvedbene prakse glasbenih mojstrovin z železnega repertoarja in igranja na zgodovinskih različicah instrumentov, nato je leta 1953 ustanovil svoj orkester Concentus Musicus.

Leta 1969 je zapustil Dunajski simfonični orkester, saj je njegovo nepopustljivo iskanje, ki je nasprotovalo uveljavljenim normam izvajanja tedanje klasično glasbene scene, preveč vznemirjalo.

Harnoncourjeve ideje o zgodovinsko korektnih izvedbah so sčasoma postale širše sprejemljive in so zdaj ključni elementi programa svetovnih modernih orkestrov, kot sta orkestra dunajskih in berlinskih filharmonikov.
 

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Roma, 17.12.2015, 17:11

Ponudba za posojilo za resni in pošteni ljudje (plavec.joz@gmail.com)

Pozornost Shayan; Zakaj ogoljufala slabo? Jaz sem tam za pomoc revnim in ne bogati. Potrebujete denar za financiranje svoje projekte, vendar nimate dostopa do bancnih kreditov. Vse kreditni zahtevki zavrnjeni banke. Sem pripravljen, da vam posojila vseh vrst s pogoji, da bo življenje lažje. Nudim posojila od 3.000 € do 1,500,000. Sem poudaril, da cas trajanja odplacevanja se spreminja med 1 in 30 let in obrestno mero 3 %. Želite kupiti avto, hišo, placati racun za utrditev svoje dolgove, graditi svojo hišo... Ali želite za financiranje številnih projektov, ki vas srca. Za vse vaše posojilo aplikacij, prosim zveza mi ter povej mi znesek, ki ga želite izposoditi .email: plavec.joz@gmail.com

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali