Nalaganje nastavitev


Ljudska je kul!

Razpis za interprete ljudskih pesmi in viž

Začetek: torek, 19. januar 2016
Konec: sobota, 12. marec 2016

JSKD - Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti objavlja razpis Ljudska je kul, za interprete ljudskih pesmi in viž.

K prijavi želijo spodbuditi interprete ljudskih pesmi in/ali inštrumentalnih viž v glasbenih priredbah različnih zvrsti, s samosvojim avtorskim pristopom. K sodelovanju vabijo mlade soliste, duete, vokalne, inštrumentalne in vokalno-inštrumentalne skupine, ki bi uresničili nove in zanimive načine poustvarjanja glasbenega izročila in ga interpretirale na svež način z avtorskim pristopom.

Pogoji sodelovanja:
Prijavi se lahko solist (pevec/pevka, inštrumentalist/inštrumentalistka).
Prijavita se lahko duet (pevca, inštrumentalista).
Prijavijo se lahko pevske, inštrumentalne, vokalno-inštrumentalne skupine.
V skupini lahko poje/igra največ 12 pevcev/inštrumentalistov.
Starostne omejitve ni.

Izbor sodelujočih in nagrada:
Strokovna žirija v sestavi Janez Dovč, Rudi Bučar in Romeo Volk bo prijave pregledala in na podlagi poslušanja posnetkov nagradila tri interprete. Ocenjevala bo tehnično pripravljenost, interpretacijo in inovativnost.

Izbrani interpreti bodo za nagrado prejeli 4 enodnevne delavnice (termini bodo dogovorjeni in usklajeni naknadno), ki bodo v mesecih aprilu in maju potekale v Ljubljani pod mentorskim vodstvom priznanega instrumentalista in skladatelja Janeza Dovča. Praktične delavnice bodo potekale v glasbenem studiu, kjer se bodo slušatelji pobližje spoznavali s tematikami improvizacije, aranžiranja, skupinske igre, zvočnosti in sozvočnosti, ritma in harmonije, studijskega dela ipd.

O mentorju:
Janez Dovč, priznani harmonikar, skladatelj, multiinštrumentalist, ustanovitelj in umetniški vodja Glasbene zadruge Celinka ter Zavoda Godibodi in Festivala Godibodi, pa tudi nekdanji vodja glasbene sekcije folklorne skupine ŽKUD Tine Rožanc: http://janezdovc.si/ .

Prijava:
Prijava mora vključevati dve (lahko tudi tri) priredbi ljudskih pesmi/viž na mp3 posnetku ter demo videoposnetek izvedbe ene od teh priredb.

Na razpis se lahko prijavite do sobote, 12. 3. 2016, z izpolnjenim obrazcem (prijavnico), ki mu priložite mp3 posnetke priredb dveh oziroma treh pesmi/viž, ter demo videoposnetek izvedbe 1 od prirejenih pesmi/viž. Posnetki so lahko delovni – posneti na vaji, s telefonom. Prijavo z mp3 posnetki in videoposnetkom pošljite na e-naslov: tjasa.ferenc@jskd.si


Strokovna žirija bo prispele prijave pregledala in svojo odločitev sprejela in sporočila do konca marca.

Več informacij najdete tukaj.