Nalaganje nastavitev


Luka Juhart med prejemniki svečane listine, ki jo mladim visokošolskim učiteljem in sodelavcem podeljuje Univerza v Ljubljani

petek, 04. december 2015 1

Rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Ivan Svetlik je na slavnostni seji senata Univerze v Ljubljani podelil najvišja priznanja; častni doktor, častni senator, plakete 'Pro universitate labacensi', Zlate plakete ter svečane listine mladim visokošolskim učiteljem in sodelavcem.

Svečano listino je med ostalimi učitelji univerze prejel Luka Juhart, docent na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani. 

Luka Juhart, o katerem pišejo ne samo naši, temveč tudi tuji mediji, je izjemen glasbenik, harmonikar in glasbeni pedagog. Že dolgo je neumorno predan sodelovanju s sodobnimi skladatelji, od katerih naroča nova dela in se z njimi aktivno vključuje v kreativni dialog. Sam ali v različnih sestavih je odigral že preko 60 prvih izvedb. Redno sodeluje z Urošem Rojkom in Vinkom Globokarjem, Thomasom Larcherjem, Clausom-Steffenom Mahnkopfom, Eduardom Demetzem, Klausom Huberjem, Bojano Šaljić Podešvo, Vitom Žurajem, Matejem Boninom in številnimi drugimi skladatelji.

Pri njegovem delu ne gre zgolj za specializacijo, njegov pristop sega v globino sodobnega zvoka. Dotika se svobodne improvizacije, klasični glasbenik tako prehaja od napisane glasbe v nepredvidljive situacije in se sooča z neznanim tveganjem. Vse to ga je seveda privedlo tudi do začetka skladateljskega delovanja. Leta 2013 je napisal skladbo hrUP.

O njegovi zgoščenki Deconstructing Accordion smo pisali tudi v Odzvenu, prispevek Maie Juvanc V zadnjih dveh mesecih se je Juhart med drugim uspešno predstavil na koncertih v Leipzigu, v Bolzanu, s Slovensko filharmonijo v Cankarjevem domu in na festivalu Slowind.

Naslednja priložnost, da se o delu mladega umetnika prepričate sami, pa bo že 12. decembra ob 20.00 uri v Španskih borcih v Ljubljani, dan prej pa v Trstu v muzeju moderne umetnosti (Museo Revoltella). Na koncertu bo nastopil z Urošem Rojkom (program: Rojko, Juhart).

Več o koncertu: https://www.facebook.com/events/415728391959409/
 

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Roma, 17.12.2015, 17:12

Ponudba za posojilo za resni in pošteni ljudje (plavec.joz@gmail.com)

Pozornost Shayan; Zakaj ogoljufala slabo? Jaz sem tam za pomoc revnim in ne bogati. Potrebujete denar za financiranje svoje projekte, vendar nimate dostopa do bancnih kreditov. Vse kreditni zahtevki zavrnjeni banke. Sem pripravljen, da vam posojila vseh vrst s pogoji, da bo življenje lažje. Nudim posojila od 3.000 € do 1,500,000. Sem poudaril, da cas trajanja odplacevanja se spreminja med 1 in 30 let in obrestno mero 3 %. Želite kupiti avto, hišo, placati racun za utrditev svoje dolgove, graditi svojo hišo... Ali želite za financiranje številnih projektov, ki vas srca. Za vse vaše posojilo aplikacij, prosim zveza mi ter povej mi znesek, ki ga želite izposoditi .email: plavec.joz@gmail.com

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali