Nalaganje nastavitev


MENT 2016 se bliža!

torek, 08. december 2015

Kino Šiška, AKC Metelkova mesto, Stara elektrarna, Kinodvor, Kavarna SEM so prizorišča, ki bodo od 3. - 5. februarja 2016 gostila koncerte festivala MENT.

MENT Ljubljana, ki so ga organizatorji poimenovali kar "zimski klubski dogodek poletnega festivalskega utripa, mednarodnega značaja in lokalnega karakterja", bo v treh dneh gostil prek 50 izvajalcev iz več kot dvajsetih držav. 

Novi MENT headlinerji so tokrat ABOP, živi džuboks elektra, breakbeata, tehna in drum’n’bassa, nepotešeni vrelec energije v podobi srbskih Repetitor ter mladi, migajoči in zapeljivi danski punk-rockerji Yung. To so tudi francoski Ropoporose, neprebojen in blazno talentiran indie rock tandem, Mustelide, elektronska princesa Belorusije, slovenski skladatelj in producent Bowrain, Ana Ćurčin, ena najobetavnejših izvajalk rastoče kantavtorske scene v regiji ter čutni, hipnotični in hrustljavi Beissoul & Einius. Tu so še The Canyon Observer, domača pošast sludga in post-metala, Sassja, prikupna in energična raperka iz Tuzle, italijanski indie-rockerji Any Other, indie bluzer Bebè na volè in elektronsko-rockovska petarda Karmakoma. Februarja ne gre zamuditi tudi divjega rokenrola latvijskih The Big Bluff, utrganih in Prismojenih Profesorjev Bluesa in poljskega avandgardnega popa kantavtorice Cosovel.

V okviru festivala se bo odvila mednarodna glasbena konferenca posvečena mreženju, izobraževanju ter izmenjavi izkušenj in krepitvi znanj s področij glasbenega menedžmenta, agenture, koncertne organizacije, založništva, medijev in drugih podpornih mehanizmov glasbene scene.

Jeff Owens, manager Ghostly International, bo prikazal, kako pri tej kultni njujorški založbi prepletajo glasbeno kreativo z vizualno. Na MENTu bodo še Simon Wheeler, vodja digitalnega oddelka pri Beggars Group (XL Recordings, Matador, 4AD in Rough Trade), ki skrbi, da ohranjajo prednost tudi na področju novih tehnologij, Jake Beaumont-Nesbitt, svetovalec pri IMMF – mednarodnem forumu glasbenih managerjev (International Music Managers Forum), Dartsya Tarkovska, ustanoviteljica ukrajinske digitalne agencije Soundbuzz ter András Bodrogi, mojster za YouTube skrivnosti.

Svoje misli bodo delili še predstavniki booking agencij Charmenko, Paper & Iron, Toutpartout, Belmont Bookings in Ink Music, festivalov Pohoda iz Slovaške, Tallinn Music Week iz Estonije, Le Guess Who? z Nizozemske, Taksirat iz Makedonije in domače Druge Godbe, založb I Love You Records iz Latvije, nemško-slovenske Glitterbeat, ameriške Ghostly International in slovenske Moonlee Records ter mnogi drugi. Na festivalu bodo svoje delovanje predstavile tudi glasbene »export« pisarne – iz Estonije, Poljske, Finske in Avstrije.

Ghostly večer: Shigeto (US) / Heathered Pearls (US) / Lord Raja (US)

Več o nastopajočih: TUKAJ

V četrtek, 21. januarja bo v Kinu Šiška preMENT event, ogrevanje z Manu Delago Handmade in All Strings Detached, zasedbama, ki sta navdušili na lanski ediciji.  Vstop na koncerta bo brezplačen za imetnike festivalskih vstopnic, zato si jih čćimprej zagotovite.

Festivalske vstopnice po 29,9 evrov so na voljo do 18. 12. 2015, po tem datumu boste zanje odšteli 34,90 evrov, med festivalom pa 39,90 evrov. Pro vstopnice, ki vključujejo tudi konferenčni del, pa so do 18. 12. 2015 na voljo po 44,9 evrov, po tem datumu boste zanje odšteli 49,90 evrov, med festivalom pa 54,90 evrov.

Več: TUKAJ

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali