Nalaganje nastavitev


Mladi levi ponovno rjovejo

četrtek, 06. november 2014

V petek 7. novembra in v soboto 8. novembra bo po nekaj desetletjih mirovanja v SiTi Teatru v Ljubljani ponovno zaigrala in zapela ena ključnih skupin slovenskega rocka, ko si je ta še utrjeval domovinsko pravico na Slovenskem.

Skupina Mladi levi si je nadela ime po filmu The Young Lions, ki ga je leta 1958 po romanu Irwina Showa posnel režiser Edward Dmytryk. Ko je skupino zapustil prvotni pevec Bor Gostiša (odšel je k zasedbi Bele vrane), ga je zamenjal Janez Bončina-"Benč", skupina pa se je opredelila za soul in rhythm and blues. Prvi večji uspeh so dosegli s pesmijo Oda Ireni, ki jo je kot gostujoči pevec zapel Tomaž Pengov. Leta 1969 so na festivalu Slovenska popevka prejeli tretjo nagrado po izboru žirije. Skupina je nastopila še na nekaterih pomembnejših festivalih (Mladinski festival v Subotici 1970, Festival Zagreb '71, BOOM '72 v Ljubljani, festival Beograjsko proljeće 1972), potem pa postopoma zmanjševala svoje aktivnosti in leta 1975 prenehala z delovanjem. 

Tokratno zasedbo bodo sestavljali: Jernej Podboj, Matjaž Deu, Vasko Repinc, Dušan Kajzer in Aleš Strajnar, kot vokalista pa bosta nastopila Jernej Jung in Janez Bončina - Benč. Pridružili se jim bodo še številni glasbeni gostje.

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali