Nalaganje nastavitev


Mladinski mešani zbor sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije Ljubljana absolutni zmagovalec prestižnega mednarodnega pevskega festivala in tekmovanja Kathaumixw 2014 v Powell Riverju

torek, 08. julij 2014

Pod vodstvom dirigenta in skladatelja Damijana Močnika je Mladinski mešani zbor sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije Ljubljana postal absolutni zmagovalec prestižnega mednarodnega pevskega festivala in tekmovanja Kathaumixw 2014.

Tekmovanje poteka v Powell Riverju (Kanada), zbor pa je poleg prestižne nagrade dobil naziv Choir of the World Kathaumixw 2014. Za zmago je prejel glavno nagrado »Totem Pole«, ki bo spomladi 2015 prepeljan iz Kanade v Slovenijo.

Gre za ročno izdelan 125 kg težak in 2 m visok totem iz cedrinega lesa.


Poleg glavne nagrade je zbor osvojil tudi 1. mesto v kategoriji mladinskih zborov, 2. mesto v kategoriji odraslih mešanih zborov in 1. mesto v kategoriji ljudske glasbe. Program so sestavljale skladbe Jakoba Gallusa, Josepha Rheinbergerja, Lojzeta Lebiča, Jakoba Ježa, Raymonda Murrayja Schafferja, Damijana Močnika in Ambroža Čopija.


Na festivalu je sodelovalo 25 zborov iz 9 držav, mladi slovenski pevci pa so premagali tudi večkrat nagrajene zbore s številnih tekmovanj po vsem svetu: Academic Students’ Choir of the Ural Federal University, Portland State Chamber Choir – USA, Seattle Girls’ Choir – USA in Taipei Philharmonic Youth and Childrens Choir.
 

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali