Nalaganje nastavitev


N'toko in It's Everyone Else na skupni turneji po Evropi

torek, 22. april 2014

18. aprila sta se slovenski glasbeni kolektiv elektronske in industrijske glasbe (nojz) It's Everyone Else ter prepoznavni in izjemni freestyle raper N'toko podala na skupno evropsko turnejo. Na turneji se bodo glasbeniki predstavili širši evropski publiki z glasbo z novih izdaj plošč.

Turneja, ki bo zajela pomembna glasbena prizorišča od Zagreba, Dunaja, Berlina, Prage do Rotterdama, se bo zaključila 2. maja na ljubljanskem odru v Kinu Šiška, kjer se bosta N'toko in duo It's everyone else pridružila kontroverznemu interdisciplinarnemu newyorškemu hiphoparju Michaelu Quattlebaumu alias Mykkiju Blancu. Novo ploščo Mind Business je N'toko predstavil že marca na številnih koncertih na Japonskem, kjer je bila plošča izdana pri založbi Call and Response. Duo It's everyone else pa bo na dvanajstih koncertih po Evropi predstavil svojo ustvarjalnost na področju nojz rock glasbe ter svoje raziskovanje novih dimenzij elektronske glasbe in hrupne zvočnosti.Duo It's everyone else, ki ga sestavljata Pika Golob in Lucijan Prelog, se spogleduje s sodobnimi vejami ponovnega obujanja sintetičnega zvoka ter podtalnimi in agresivnejšimi rockovskimi praksami. Zasedba se je prvič prestavila širši javnosti prek platforme Klubski maraton Radia Študent. Leta 2012 sta v Ljubljani v samozaložbi izdala svoj prvenec It's Everyone Else. Is It Me?. Ravno 18. aprila ob pričetku turneje je pri nemški založbi Noise Appeal Records izšel njun drugi album New Religion.N'toko se je na slovenski prosti raperski sceni dvakrat izkazal kot državni prvak, prvič pa je nase opozoril kot talentirani vokalist funk, hip-hop kolektiva Moveknowledgement, ki se je kasneje posvetil širšemu žanrskemu spektru (drum'n'bass, jungle, funk, reggae, electro-dub, improvizacije). Kot vokalist je sprva impresioniral z izjemno hitrostjo in spretnostjo prostega rapa tako v angleškem kot v slovenskem jeziku ter z družbeno kritičnimi besedili. Z leti se je hitrost njegovega govornega toka umirila in raznovrstnost njegovega glasbenega sloga ustalila v bolj prepoznavne elektronske podlage hip hopa. Trenutno se N'toko uspešno udejstvuje na tokijski glasbeni sceni, kjer sodeluje s številnimi ustvarjalci.

Ob tem naj omenimo še, da N'toka kot samostojnega izvajalca čaka še nastop na ogromnem in prestižnem britasnkem festivalu Glastonbury. Pred tem je že nastopil na letošnjem festivalu Eurosonic Noorderslag, ki je ključnega pomena za mreženje evropskih glasbenikov. Omenjeni uspehi so posredna posledica navdihujočih nastopov N'toka in It’s Everyone Else prejšnje leto na festivalu Waves Vienna, kjer so se slovenski glasbeniki predstavili tudi v soorganizaciji SIGIC.

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali