Nalaganje nastavitev


Na Sigic se vrača cikel glasbenih delavnic FundaMENT!

petek, 11. september 2015

Jeseni bo na SIGIC-u znova izveden cikel delavnic o glasbenem poslu FundaMENT. Z nami bodo priznani predavatelji iz tujine z mnogo izkušnjami iz glasbene industrije. Poudarek letošnje edicije bo predvsem na prenosu znanja v prakso.

Slovenski glasbeni prostor premore veliko kreativnih glasbenih zasedb, mnogo tudi takih, ki izkazujejo potencial za mednarodni preboj. Manko na strani kadra, ki predstavlja njihov podporni mehanizem, pa je očiten. Ljudi, ki bi imeli vizijo in znanje, da bi odprli nova vrata in izvajalcem pomagali stopiti stopničko više, je premalo. Primanjkuje nam posameznikov, ki bi preko svojih kanalov izobraževali in osveščali tako izvajalce kot tudi medije, organizatorje in posredno še občinstvo. V lanskem letu je SIGIC v sodelovanju z MENT Ljubljana izvedel prvo edicijo glasbenih delavnic FundaMENT, kjer so se udeleženci z glasbenim poslom spoznavali predvsem na teoretični ravni. Mnogi izmed njih so svoje znanje nadgrajevali tudi na mednarodnem festivalu in konferenci MENT Ljubljana, kjer so gostovali ugledni strokovnjaki s področja glasbenega posla iz tujine. Letošnja edicija FundaMENTa bo velik poudarek namenila prenašanju znanja v prakso. Med nas bodo stopili trije strokovnjaki iz tujine, ki so v glasbeni industriji dejavni že vrsto let, z udeleženci pa se bodo posvečali predvsem praktičnim problemom, prisotnim v slovenskem glasbenem prostoru.

Prvo srečanje bo seznanjevalno. Udeleženci bodo seznanjeni s podrobnim konceptom serije delavnic, imeli pa bodo možnost predstaviti tudi svoje dosedanje izkušnje ter izpostaviti problematike, s katerimi se pri svojem delu srečujejo. Sledil bo ciklus dvodnevnih delavnic, ki jih bodo vodili gostje iz tujine. Prvi dan bo vselej rezerviran za predavanja, drugi dan pa bo bistveno praktične narave. Udeleženci bodo razdeljeni na skupine, z ozirom na izbrani profil poklica, ki jih v glasbenem poslu zanima (menedžent, booking, piar). Pridružili se jim bodo tudi že uveljavljeni domači glasbeni profesionalci ter skupaj z udeleženci poiskali možnosti skupnega sodelovanja. Vse skupaj pod budnim očesom tujih mentorjev, ki bodo skupinam svetovali, jim predstavili primere dobrih praks ter druge koristne informacije, ki bodo služile premoščanju težav in iskanju optimalnih rešitev. Po zaključeni seriji delavnic, bodo udeleženci FundaMENTa in domači glasbeni profesionalci ostali v stiku, izvajali skupne projekte z možnostjo dolgoročnega sodelovanja. Vse to z namenom, da udeleženci delavnic pridobijo možnost prakticiranja usvojenega znanja v profesionalnem delovnem okolju, domači glasbeni profesionalci pa v njih najdejo nove kreativne sile, s katerimi bodo lahko v prihodnosti krepili svojo dejavnost.

 

Podrobnejši potek FundaMENTa:

8. oktober: seznanjevalno srečanje udeležencev in domačih glasbenih profesionalcev

12. in 13. oktober: predavanje in delavnica pod vodstvom Sanjina Đukića

Sanjin Đukić je v glasbenem poslu že več kot 18 let. Velik del tega časa je preživel kot projektni menedžer v Dallas Records. Kasneje je deloval kot piarovec na MTV in Exit Festivalu in kot menedžer hrvaških zasedb Svadbas in Jinx. Danes deluje kot piarovec zagrebške glasbene agencije Los Angeles Agency, ki med drugim skrbi za predstavljanje izvajalcev in zasedb kot so Josipa Lisac, Jonathan, Lovely Quinces in Punčke

20. in 21. oktober: predavanje in delavnica pod vodstvom Hannesa Tschürtza

Hannes Tschürtz je ustanovitelj in direktor dunajske glasbene agencije INK Music. INK Music skrbi za booking in promocijo več kot 400 glasbenih dogodkov širom centralne in vzhodne Evrope na leto. Posebej poudarek namenja iskanju in razvoju novih glasbenih talentov. Ob dolgoletnem delu na področju promotorstva, založništva in bookinga, Hannes deluje tudi kot predavatelj na dunajski šoli za glasbeni menedžment.

4. in 5. november: predavanje in delavnica pod vodstvom Logina Kočinskega

Login Kočinski je direktor makedonske glasbene agencije Password Production. Agencija se ukvarja z glasbenim menedžmentom, promocijo in bookingom, predvsem na področju Makedonije in prostora bivše Jugoslavije. V devetdesetih letih je delovala predvsem kot založba, znana po tem, da je posebno pozornost namenjala predstavljanju mladih izvajalcev in razvijanju njihovih karier. Login je menedžer zasedbe Dubioza Kolektiv, med njegovimi varovanci, za katere skrbi na evropskih turnejah, pa je tudi Manu Chao.

Vse, ki jih zanima udeležba na FundaMENTU, pozivamo, da nam do 21. septembra na info@sigic.si posredujete svojo prijavo, ki naj vključuje tudi vašo kratko biografijo. Zaradi specifične narave delanic bodo namreč kapacitete udeležencev omejene. O izbiri vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času.

Vsa srečanja bodo izvedena na SIGIC-u, Trg Francoske revolucije 6, Ljubljana, s pričetkom ob 18. uri. 

 

Cena FundaMENTa:
60 EUR
40 EUR (za člane SIGIC)

Cena ob celotnem ciklusu predavanj in delavnic vključuje tudi delegatsko vstopnico za MENT Ljubljana, ki bo potekal od 3. do 5. februarja 2016!

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali