Nalaganje nastavitev


Največji hiti Jana Plestenjaka za zbor

Simfonic voices - mednarodni koncertni cikel vokalne in instrumentalne glasbe, organizato: APZ UP

sreda, 26. avgust 2015

Koncert: "Največji hiti Jana Plestenjaka za zbor".

Na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana delujeta dva pevska zbora, vanju pa so vključeni dijaki, ki ne sodelujejo v šolskih orkestrih.

Mladi se poleg glasbenih znanj kot so oblikovanje pevskega glasu, vodenje pevske linije, fraziranje, artikulacija ter sožitje med besedno in glasbeno umetnostjo, v zboru soočajo tudi z odgovornostjo, sprejemanjem raznolikosti, prilagajanjem ter predanostjo skupnemu cilju, kar so temeljne človeške vrednote, ki omogočajo kakovostno delovanje skupine.

Komorni zbor KGBL šteje približno 35 članov. V njem prepevajo dijaki, ki si želijo večjih izzivov na vokalnem področju ter nekateri, ki so izobraževanje že zaključili in svojo pot nadaljujejo na Akademiji za glasbo in drugih fakultetah. Namen komornega zbora je udejanjanje umetniških hotenj posameznikov ter spoznavanje stilno in žanrsko raznolike literature od renesanse do današnjih dni. Posebno pozornost zbor namenja izvedbam skladb slovenskih skladateljev, v svoj repertoar pa umešča skladbe najmlajše skladateljske generacije. Pri delu mu pomagajo asistenti Tine Bec, Petra Jerič, Lucija Cep in Miha Bole.

Zbor je dolgo let vodil Tomaž Habe, od septembra 2010 je vodstvo prevzel skladatelj in dirigent Ambrož Čopi.

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali