Nalaganje nastavitev


Namenitev dela dohodnine za leto 2015

četrtek, 03. december 2015

Leto je naokrog in znova vas obveščamo, da lahko v skladu s 142. členom Zakona o dohodnini – ZDoh-2 (UL RS, št. 117/06) do 0,5 % dohodnine, odmerjene po tem zakonu od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, namenite tudi Sigicu.

SIGIC - Slovenski glasbenoinformacijski center je društvo s statusom društva v javnem interesu na področju kulture in je upravičeno do namenitve dela dohodnine, odmerjene od dohodkov, ki se vštevajo v letno davnčno osnovo. 

Zahtevek za namenitev dela dohodnine za donacije najdete spodaj v priponki, ki ga lahko pošljete elektronsko ali po navadni pošti na pristojni davčni urad oziroma izpostavo.

Davčni organ upošteva veljavne zahteve za namenitev dela dohodnine, s katerimi razpolaga na dan 31. decembra leta, za katero se dohodnina odmerja. Zahteva velja do trenutka, ko davčni organ prejeme novo zahtevo ali preklic zahteve. Za odmero dohodnine za leto 2015 bo zadnji rok za oddajo 31. 12. 2015.

Lani je Sigic izpolnil svojo obljubo in je vsa sredstva, zbrana iz naslova namenitve dela dohodnine, uporabil za organiziranje in izvedbo projektov usposabljanj in izobraževanj na področju glasbe. Tako bomo tudi nadaljevali v prihodnje.

Hvala vsem, ki podarjate del dohodnine Sigicu!

Zahtevek za namenitev dela dohodnine Sigicu najdete tukaj.
   

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali