Nalaganje nastavitev


Nekaj nedavnih etnomuzikoloških dosežkov sarajevske Glasbene akademije

Pogovor s sarajevskima etnomuzikologinjama

Zvrst: jazz Zvrst: druge zvrsti
Kdaj: torek, 24. marec 2015, 16:00h
Kje: KUD France Prešeren Trnovo, Ljubljana, Osrednja Slovenija

Etnomuzikologinji prof. Jasmina Talam in prof. Tamara Karača Beljak bosta predstavili sarajevsko etnomuzikologijo danes skozi nedavne dosežke sodelavk in sodelavcev Glasbene akademije. Jasmina Talam bo predstavila svojo knjigo o ljudskih glasbenih instrumentih v Bosni in Hercegovini, Tamara Karača Beljak pa svoje delo o vokalnih fenomenih Bosne in Hercegovine (Zvočne krajine).

Kolegici iz Sarajeva bosta predstavili še CD ploščo akademijske zasedbe Etnoakademik Soundscapes of Bosnia and Herzegovina in tekoče raziskovalne projekte. V sodelovanju s Phonogrammarchivom z Dunaja pripravljajo izdajo zvočnih posnetkov, ki jih je v v letih 1912 in 1913 v Bosni in Hercegovini naredil Matija Murko. Poleg predstavitve tega projekta bosta predstavili še preučevanje prispevka žensk kot nosilk ljuskoglasbenih praks Bosne in Hercegovine.

Pogovor bo potekal v okviru bilateralnega projekta o transformacijah popularne glasbe na območju nekdanje Jugoslavije in povratnih zvezah med Bosno in Hercegovino in Slovenijo, ki ga izvajata Glasbena akademija Federacije BiH in ljubljanska Filozofska fakulteta (Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo) ter ZRC SAZU (Inštitut za kulturne in spominske študije). 

Več informacij o dogodku najdete na spletni strani Trans-Yu-Formator.

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali