Nalaganje nastavitev


NIMETU, TITI ROBIN TAZIRI TRIO

Festival Etnika

petek, 27. november 2015

NIMETU: Andrej Hrvatin TITI ROBIN TAZIRI TRIO (F, Maroko): Titi Robin, Mehdi Nassouli, Habib Meft

NIMETU: Andrej Hrvatin


Multiinstrumentalist, skladatelj in raziskovalec zvočnih pokrajin Andrej Hrvatin a.k.a. NIMETU namenja pomemben del svoje ustvarjalne moči "soundartu" in elektro-akustičnim zvočnim performansem v povezavi z raziskovanjem umetnostne terapije.

TITI ROBIN "TAZIRI" TRIO

Titi Robin - kitara, oud, buzuki
Mehdi Nassouli - vokal, gimbri
Habib Meftah Boushehri - tolkala
Thierry Titi Robin se je s spajanjem francoske tradicionalne glasbe s cigansko in orientalsko kulturo ukvarjal še preden so v zgodnjih osemdesetih termin "world music" sploh izumili.
Gre za enega največjih in najplodovitejših francoskih skladateljev, ki je doslej izdal že čez 20 lastnih albumov, sodeloval pa je še na mnogih drugih. Snemal je tudi z Gipsy Kingsi (Somos Gitanos) in Esmo Redžepovo (My Story).
Titi Robin je večni popotnik med glasbenimi svetovi, ki so se razvrstili na transverzali od radžastanske puščavske rože Jaipurja do peščenih plaž maroškega Agadirja. V njegovi glasbi je moč slišati flamenko, jazz ter indijske, afriške in ciganske lestvice in ritme.
Pri Titijevem zadnjem projektu sta se mu pridružila Maročan Mehdi Nassouli in francoski Iranec Habib Meftah Boushehri. Mehdi Nassouli je v zadnjih letih eden glavnih protagonistov na področju gnawa glasbe v Maroku. Je pevec, tolkalec ter mojster gimbrija oz. tristunske, iz enega kosa lesa iztesane, izdolbene ter s kameljo dlako prevlečene basovske lutnje.
Habib Meftah je že nekaj let eden najbolj iskanih tolkalcev v Evropi. Nastopa v številnih izjemno odmevnih zasedbah.

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali