Nalaganje nastavitev


Noč slovenskih skladateljev

torek, 05. april 2016

Društvo slovenskih skladateljev v sodelovanju z Javnim zavodom RTV Slovenija in Konservatorijem za glasbo in balet Ljubljana vabi na večer slovenske glasbe.

V četrtek, 7. aprila 2016, se bodo na Noči slovenskih skladateljev ob 20.00 predstavili izkušeni komorni glasbeniki, izvajalci klasične glasbe, z izvedbami del Vladimirja Batiste, Davida Beoviča, Imerja Traja Brizanija, Igorja Dekleve, Nenada Firšta, Bojane Glavina, Tomaža Habeta, Vladimirja Hrovata, Jakoba Ježa, Blaža Rojka in Slavka Šuklarja.

Na odru Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana bodo svojo glasbeno umetniško obrt udejanjali klarinetist Dušan Sodja in pianistka Tatjana Kaučič (Duo Claripiano), violistka Špela Pirnat in pianist Tadej Horvat, violončelist in pianistka Milan in Hermina Hudnik (Duo Hudnik), ter pianistki Aleksandra Češnjevar Glavina in Tamara Ražem (Duo Excentury).

Poustvarjalci na koncertu so vsi dejavni glasbeniki in pedagogi, ki se v večini posvečajo prav slovenski glasbeni ustvarjalnosti. Kot zanimivost velja omeniti, da se člana Slovenske filharmonije pianistka Tatjana Kaučič in klarinetist Dušan Sodja letos tudi posvečata skladbam slovenskih skladateljev, ki na njuno pobudo ustvarjajo koncertne skladbe po slovenskih ljudskih napevih. Letos bodo številne skladbe izšle na novi, peti zgoščenki in v skupni notni zbirki.

Nastop za katerega je vstop prost bo neposredno predvajan na 3. programu –Programu ARS Radia Slovenija.

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali