SPLETNA REVIJA O GLASBI

  Slovensko muzikološko društvo

Slovensko muzikološko društvo podelilo stanovsko Mantuanijevo nagrado

22. november 2012, Slovensko muzikološko društvo, Slovensko muzikološko društvo
Slovensko muzikološko društvo podelilo stanovsko Mantuanijevo nagrado

Slovensko muzikološko društvo podeljuje svojo bienalno stanovsko, Mantuanijevo nagrado in priznanje vse od leta 2004, ko je nagrado za življenjsko delo prejel zasl. prof. dr. Andrej Rijavec, priznanje za izjemne enkratne dosežke pa dr. Edo Škulj. V naslednjih letih so nagrado prejeli zasl. prof. dr. Primož Kurent, zasl. prof. dr. Jože Sivec in prof. dr. Marija Bergamo, priznanje pa je šlo v roke dr. Gregorja Pompeta. V letošnjem letu je strokovna komisija za podelitev Mantuanijeve nagrade in priznanja v sestavi prof. dr. Marija Bergamo (predsednica), zasl. prof. dr. Primož Kuret, prof. dr. Matjaž Barbo, dr. Katarina Šter in dr. Špela Lah, izmed prispelih predlogov za nagrado izbrala dr. Jurija Snoja, priznanje pa je prejel mag. Zoran Krstulović. Strokovna komisija je v svoji obrazložitvi Mantuanijevega priznanja zapisala, da mag. Zoran Krstulović s svojim strokovnim delom pomembno dejavno sooblikuje muzikološko dogajanje na Slovenskem. Odmevne sledi je s svojim dosedanjim delovanjem zapustil kot avtor ali soavtor nekaterih pomembnih muzikoloških prispevkov in dogodkov, nadalje pa se je njegova muzikološka pot razvijala ob vrsti sistemskih knjižničnih dejavnosti, ki jih je opravljal v Narodni in univerzitetni knjižnici v Ljubljani kot član strokovnega sveta, vodja obdelave knjižničnih gradiv, koordinator strokovnega dela in vršilec dolžnosti pomočnika ravnatelja. V tem času je deloval tudi kot vodja delovne...

Prvi koncert Orkestra muzikološkega društva

13. maj 2011, Nejc Sukljan, Slovensko muzikološko društvo

Orkester muzikološkega društva je pod dirigentskim vodstvom dr. Gregorja Pompeta na svojem krstnem nastopu predstavil koncertno predstavo Peer Gynt.

Mantuanijeva nagrada Mariji Bergamo

07. marec 2011, Slovensko muzikološko društvo

Slovensko muzikološko društvo je Mantuanijevo nagrado za leto 2010 podelilo muzikologinji, zaslužni profesorici dr. Mariji Bergamo.

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice