SPLETNA REVIJA O GLASBI

  Glasbena matica Ljubljana

Pevska šola Glasbene matice Ljubljana

03. september 2011, Glasbena matica Ljubljana
Pevska šola Glasbene matice Ljubljana

Pevska šola Glasbene matice Ljubljana Nina Kompare Volasko, vodja Pevske šole Glasbene matice Ljubljana Vabimo k vpisu v Pevsko šolo Glasbene matice, ki bo potekal 6. in 20. septembra 2011, ob 18.00 v Lajovčevi dvorani Glasbene matice, na Vegovi ulici 5 v Ljubljani. NAMEN PEVSKE ŠOLE je nuditi in izvajati kvaliteten pouk vokalne tehnike in glasbene teorije, namenjen tako pevcem, ki so dejavno vključeni v slovensko zborovsko ustvarjanje, kot tudi zainteresiranim posameznikom, ki se želijo glasbeno pevsko izpopolnjevati, čeprav niso člani pevskih sestavov. POSLANSTVO PEVSKE ŠOLE je spodbujati, utrjevati in razširjati veščine vokalne tehnike zborovskih in solo pevcev ter tako povečevati raven pevsko izvajalske ozaveščenosti in kvaliteto pevsko izvajalske prakse v slovenskem zborovskem prostoru, pa tudi izobraževati posameznike s težnjo solističnega pevskega izpopolnjevanja ter osebnega glasbenega razvoja. POUK VOKALNE TEHNIKE poteka enkrat tedensko 45 minut v skupinah treh ali dveh pevcev in obsega tri letnike ter vsebinsko zaokrožuje znanja ter veščine s področja pevske tehnike, programsko naravnana na obdobje treh let. Pouk vokalne tehnike lahko poteka tudi individualno, če pevec izrazi željo po intenzivnejšem pouku in individualni naravnanosti. Posamezni letnik obsega 36 terminov (šolskih ur). V ta obseg so vključene tudi vaje s korepetitorjem (8-krat letno) ter skupinski pouk v obliki pevske...

Skladati na Nikove verze

26. marec 2011, Glasbena matica Ljubljana

Ob zaprtju razstave Skladati na Nikove verze je Glasbena matica Ljubljana pripravila pogovor med pesnikom in sodobnimi slovenskimi skladatelji.

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice