SPLETNA REVIJA O GLASBI

  Javni sklad RS za kulturne dejavnosti

Sozvočje 500 mladih glasov v počastitev svetovnega dneva zborovskega petja

07. december 2013, Javni sklad RS za kulturne dejavnosti
Sozvočje 500 mladih glasov v počastitev svetovnega dneva zborovskega petja

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti ( JSKD ) vabi v nedeljo, 8. 12. 2013, ob 18.00 , v Gallusovo dvorano Cankarjevega doma na koncert združenih mladinskih zborov Potujoča muzika . Gre za zahteven projekt, v okviru katerega bo ubrano zapelo več kot 500 mladih iz vseh koncev Slovenije. 13 izbranih mladinskih zborov iz vseh regij, ki so se v zadnjih dveh letih dokazali na regijski in državni ravni, bo ob tej priložnosti prvič nastopilo skupaj. Ta edinstveni koncert bo del množice prireditev, ki se bodo v počastitev svetovnega dneva zborovskega petja zvrstile po svetu, in bo največja temu namenjena prireditev v Sloveniji. Koncerta se bodo udeležili tudi predsednik republike Borut Pahor , minister za kulturo dr. Uroš Grilc in župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković . Koncert bosta posnela Televizija in Radio Slovenija . V družbi, ki vse bolj temelji na tekmovalnosti in individualizmu, je koncert, za katerega mladi na različne načine vadijo že nekaj časa, priložnost za ustvarjalno povezovanje in spletanje novih prijateljskih vezi. JSKD je množični koncert prvič organiziral pred dvema letoma in si bo prizadeval, da bi ta postal tradicionalna bienalna pripreditev in nagrada za najboljše mladinske zbore ter priložnost za slovenske skladatelje, da napišejo nove zborovske skladbe, ki bodo vsakič izvedene prav na koncertu združenih mladinskih zborov Potujoča muzika . Svetovni dan zborovskega petja praznujemo drugo nedeljo v decembru vse od leta 1991. Od...

Ob svetovnem dnevu zborovskega petja za solidarnost, mir in razumevanje – koncerta v Ljubljani in Mariboru

08. december 2012, Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Javni sklad RS za kulturne dejavnosti

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti pripravlja dva večja dogodka, s katerima bomo v sodelovanju z International Federation for Choral Music počastili 21. svetovni dan zborovskega petja.

Ubrano bo zapelo več kot 110 slovenskih pevskih zborov

16. junij 2012, JSKD, Javni sklad RS za kulturne dejavnosti

V Šentvidu pri Stični bo 16. in 17. 6. 2012 potekal 34. tabor slovenskih pevskih zborov. Našega najbolj množičnega zborovskega srečanje se bo udeležilo več kot 110 slovenskih pevskih zborov iz Slovenije in tujine.

32. tekmovanje slovenskih godb

17. maj 2012, JSKD, Javni sklad RS za kulturne dejavnosti

V nedeljo, 20. 5., bo v Laškem potekalo 32. tekmovanje slovenskih godb v najzahtevnejši, koncertni težavnostni stopnji.

1 2

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice