SPLETNA REVIJA O GLASBI

  Imago Sloveniae - Podoba Slovenije

Koncerti v sklopu prireditev Imago Sloveniae od 25. do 30. 7.

25. julij 2012, Imago Sloveniae - Podoba Slovenije
Koncerti v sklopu prireditev Imago Sloveniae od 25. do 30. 7.

sreda, 25. 7., ob 21.00, Ljubljana, Mestni muzej IMAGO SLOVENIAE 2012 in 24. POLETJE V STARI LJUBLJANI: AUDI TESCAROLLO DUO (Brazilija) Carlos Audi – violončelo Hamilton Tescarollo – klavir Audi Tescarollo Duo sestavljata violončelist Carlos Audi in pianist Hamilton Tescarollo, vrhunska glasbenika, ki sta za svoje delo prejela številne nagrade. Carlos Audi je študij glasbe pričel s sedmimi leti. Naziv doktorja glasbene umetnosti je pridobil na državni univerzi na Floridi. Bil je član številnih orkestrov v Braziliji in Združenih državah Amerike, vključno z opernim orkestrom Tampa. Nastopal je na številnih koncertih v ZDA, Nemčiji, Avstriji, na Slovaškem in v Braziliji. Deluje tudi kot profesor na univerzi na Floridi. Hamilton Tescarollo je docent glasbe in direktor študija klaviatur na univerzi v Indiani. Prejel je dve prvi nagradi na klavirskem tekmovanju Escola Municipal de Música de São Paulo in zasedel drugo mesto na državnem Mozartovem tekmovanju v Braziliji. Leta 2001 je prejel nagrado učitelja leta na Schimmel-AZ Piano Young Artist Piano Competition. Svoj orkestralni debi je imel z državnim simfoničnim orkestrom São Paulo. Vstop prost. petek, 27. 7., ob 20.00, Dobrna, Zdraviliška dvorana IMAGO SLOVENIAE 2012: LJUBLJANSKI TRIO VIOLONČEL Matija Lorenz Stane Demšar Edvard Adamič Trio je bil ustanovljen leta 2009 ter pričel...

Koncerti v sklopu Imaga Sloveniae od 13. do 20. 7.

13. julij 2012, Imago Sloveniae - Podoba Slovenije

Napoved koncertov, ki potekajo po vsej Sloveniji v okviru prireditev Imago Sloveniae ter Poletje v stari Ljubljani. Dogodki od 13. do 20. 7.

Koncerti v sklopu Imaga Sloveniae od 5. do 9. 7.

05. julij 2012, Imago Sloveniae - Podoba Slovenije

Napoved koncertov, ki potekajo po vsej Sloveniji v okviru prireditev Imago Sloveniae ter Poletje v stari Ljubljani. Dogodki od 5. do 9. 7.

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice