SPLETNA REVIJA O GLASBI


Klavirski dnevi Murska Sobota 2011

16. november 2011, EPTA - Društvo klavirskih pedagogov Slovenije

Na zaključnem koncertu bo nastopil pianist Adam György. (foto: www.epta.si)
Na zaključnem koncertu bo nastopil pianist Adam György. (foto: www.epta.si)

Po lanskoletni 32. mednarodni konferenci EPTA 2010, ki jo je Društvo klavirskih pedagogov Slovenije – EPTA v Ljubljani organiziralo za to ugledno mednarodno združenje (European Piano Teachers Association) in katere odmevi so odzvanjali v superlativih, letos društvo ponovno nadaljuje s svojimi tradicionalnimi Klavirskimi dnevi, ki so postali stalnica v slovenskem pianističnem prostoru – tokrat v prestolnici vzhodne Slovenije.

Konferenčno dogajanje, ki bo od 18. do 20. novembra 2011 potekalo v dvorani Glasbene šole Murska Sobota, ponuja pester program, ki se s svojim naslovom Madžarska glasba od Liszta do danes in vsebino poklanja obletnicama rojstev velikanov madžarske glasbe, Franzu Lisztu in Béli Bartóku. Program ponuja različne vsebine in sklope: predavanja slovenskih in tujih predavateljev (muzikologija, klavirska pedagogika, psihologija), okroglo mizo, projekte šol, koncert študentov Akademije za glasbo Ljubljana, masterclass in dva večerna koncerta.

Na prvem koncertnem večeru se bo v prvem delu predstavila slovenska pianistka mlajše generacije – Lovorka Nemeš Dular, ki bo izvajala dela ugrofinskih skladateljev. V drugem delu koncerta pa bodo študentje AG Ljubljana izvedli Bartókovo Sonato za dva klavirja in tolkala.

Prava pianistična poslastica pa se obeta na zaključnem koncertu, ko se bo, s pretežno Lisztovim repertoarjem, predstavil mednarodno uveljavljeni madžarski pianist, Adam György, za katerega je newyorški kritik Ken Krimstein ob njegovem debiju v Carnegie Hallu zapisal: »Madžar je kanaliziral Horowitza in je segel še dlje ... György zna koncertni klavir nedvomno pripraviti do petja in izvabiti melodijo, da teče in se razbohoti.«

Vse podrobnosti o programu so napisane v programski knjižici konference.

Prijazno vabljeni!

NE SPREGLEJTE:


Čas Elliotta Carterja
ponedeljek, 21. november 2011
»Modernost« in historična izvajalska praksa
četrtek, 04. avgust 2011
Zgodovinska izvajalska praksa?
torek, 08. maj 2012
Zborovski tekmovanji v Mariboru
torek, 17. april 2012
Zaradi krčenja sredstev brez plavajočega odra na Dravi
petek, 26. junij 2015
Z umetnostjo raste tudi družba
sreda, 19. september 2012
Vrhunsko, salonsko in jazzy
sobota, 01. oktober 2011
Uspeh skladatelja Vita Žuraja na Rostrumu
torek, 12. junij 2012
Ubrano bo zapelo več kot 110 slovenskih pevskih zborov
sobota, 16. junij 2012
Tkanine sodobne zvočnosti
petek, 22. julij 2011

DELI Z OSTALIMI:

pošlji


POVEZAVA:

KOMENTIRANJE

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijavi se

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice