SPLETNA REVIJA O GLASBI


Novi vseprimorski simfonični orkester MF NOVA

22. december 2011, Glasbeno društvo NOVA

Mladinska filharmmonija NOVA se bo prvič predstavila v petek, 23. 12. 2011
Mladinska filharmmonija NOVA se bo prvič predstavila v petek, 23. 12. 2011

Glasbeno društvo NOVA iz Nove Gorice vabi v petek, 23. 12. 2011 v Kulturni dom Nova Gorica na prvo javno predstavitev Mladinske filharmonija NOVA ob inavguraciji tega simfoničnega orkestra kot stalni sestav. Koncert, na katerem bodo večinoma igrali letnemu času primerne skladbe Johanna Straussa, bo ob 20.15, ob 19.00 pa bodo na javni novinarski konferenci predstavili mladi orkester.

Na konferenci bodo izpostavili svoje delovanje in vizijo ter pomen orkestra za primorski in širši prostor, kakor tudi idejo o vzpostavitvi izobraževalnega programa orkestrske kulture kot družbenega fenomena (podobno venezuelskemu El Sistema, ali v italijanskemu s Claudiem Abbadom). Na nedavnem srečanju z delegati MF NOVA je orkestru izrazil podporo tudi sloviti svetovni dirigent Gustavo Dudamel! Mladinska filharmonija NOVA, edinstveni tovrstni sestav na Primorskem, bo po konferenci izvedel program priljubljenih del novoletne dunajske klasike pod taktirko Simona Perčiča.

Kulturni dom Nova Gorica
23. 12. 2011 ob 20.15
Mladinska filharmonija NOVA
dirigent: Simon Perčič
Program: J. Strauss II,
J. Haydn, A. Srebotnjak,
E. Strauss, J. Strauss I.

Na Primorskem edini stalni simfonični orkester – najbolj veličastna oblika glasbenega telesa – združuje glasbene ljubitelje in profesionalne glasbenike. Kot poskusni simfonični sestav se je MFR NOVA koncertno predstavila že pred enim letom ter s svojimi nastopi po Sloveniji, Italiji in na Hrvaškem s programom latinskoameriške glasbe, navdihnjenim po Gustavu Dudamelu, povsem navdušila tako občinstvo kot predstavnike stroke in medije, ki so med drugim zapisali »Dirigent Simon Perčič je izredno spretno vodil zpletene ritmične vzorce, znal pa je iz orkestra izvabiti tudi strastno fraziranje.« (Primorski dnevnik, Italija) ter »Ob zlitosti zvoka, barvitimi niansami, energičnostjo, sproščenostjo in predanostjo je bil rezultat koncerta popolno navdušenje.« (Primorske novice).

MF NOVA je dokazala, da ima potencial uresničiti vizijo reprezentativnega orkestra Primorske in ambasadorja slovenske ustvarjalnosti. Vabimo vas, da se o tem tudi sami prepričate na novoletnem koncertu!

NE SPREGLEJTE:


Čas Elliotta Carterja
ponedeljek, 21. november 2011
»Modernost« in historična izvajalska praksa
četrtek, 04. avgust 2011
Zgodovinska izvajalska praksa?
torek, 08. maj 2012
Zborovski tekmovanji v Mariboru
torek, 17. april 2012
Zaradi krčenja sredstev brez plavajočega odra na Dravi
petek, 26. junij 2015
Z umetnostjo raste tudi družba
sreda, 19. september 2012
Vrhunsko, salonsko in jazzy
sobota, 01. oktober 2011
Uspeh skladatelja Vita Žuraja na Rostrumu
torek, 12. junij 2012
Ubrano bo zapelo več kot 110 slovenskih pevskih zborov
sobota, 16. junij 2012
Tkanine sodobne zvočnosti
petek, 22. julij 2011

DELI Z OSTALIMI:

pošlji


POVEZAVA:

KOMENTIRANJE

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijavi se

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice