SPLETNA REVIJA O GLASBI


Sobotni STG – o vizualni podobi glasbe

STG
25. marec 2012, Slovenski teden glasbe

Po sobotnem koncertu se je kot didžej preizkusil Daniel Miller, sicer vodja Mute Records.  (foto: Jani Ugrin)
Po sobotnem koncertu se je kot didžej preizkusil Daniel Miller, sicer vodja Mute Records. (foto: Jani Ugrin)

Nagradni video natečaj

Zmagovalec natečaja za video bo kot nagrado prejel odličen fotoaparat, izbrani videospot pa bo skupina dejansko tudi uporabila kot videospot.

Včeraj, v soboto, 24. marca, je v Kinu Šiška potekala dopoldanska delavnica o videospotih. Matic Majcen, urednik spletne revije o glasbenih videospotih Podoba – Glasba, je obiskovalce osvojil z multimedijsko predstavitvijo začetkov videospotov, zanimivosti iz zgodovine in sodobnih trendov. Prikazal je nekaj (tudi izredno zabavnih) fenomenov in izstopajočih idej za videospot. Podal je nekaj koristnih nasvetov in idej za nizkoproračunski videospot. Obiskovalcem pa je tudi podal napotke za video-natečaj – snemanje videospota za glasbeni videospot skupine Elvis Jackson pod naslovom Against the Gravity, ki ga morajo posneti s fotoaparatom.

Na popoldanski razpravi o vizualni podobi glasbe se je zaiskrila debata med gosti: režiserja Miha Knific in Jure Plešec, predstavnik ugaslega glasbenega programa na Čarli TV in uspešne Golica TV, Sebastijan Artič (Žan Ljubljanski), predstavnik MTV Adrie, Nikola Jovanović. Znova se je kot odličen moderator izkazal Toni Cahunek.

Razprava je potekala sprva informativno: o stroških za videospot, o preteklih projektih, finančnih težavah glasbenih programov in o cenzuri. O stanju slovenskih oddaj, ki predvajajo videospote, so debato sklenili povsem črnogledo. Splet je za predvajanje videospotov mladim bližji, so sklenili, zato bi bilo potrebno oddaje nekako posodobiti.

Sobotni koncertni večer je odzvanjal v težjih rockovskih in metalnih riffih, čeprav različnih zasedb. V prenovljeni dvorani Gale Hale na Metelkovi, so igrali in navdušili Dežurni krivci, Werefox, LastDayHere in Noctiferia. Kot gostje so nastopili srbski Dreddup, za posebni DJ set pa je poskrbel sam zvezdniški gost, Daniel Miller. Zabava se je končala v zgodnjih jutranjih urah.
 

Danes bodo znani zmagovalci

Danes, v nedeljo, 25. marca, smo že v napetem pričakovanju razglasitve zmagovalnih glasbenih skupin, ki bodo nastopale na tujih, partnerskih festivalih.

Uradni zaključek festivala z razglasitvijo zmagovalcev bo ob 18.00 v Kinu Šiška. Na zaključnem koncertu v organizaciji Rock Otočca pa se bodo predstavili priljubljeni britanski indie-rockerji The Subways.

NE SPREGLEJTE:


Četrtkov STG je privabil še več obiskovalcev
sobota, 24. marec 2012
Vloga (slovenskega) glasbenega promotorja v tujini
četrtek, 05. september 2013
Učenje, poslušanje, mreženje
četrtek, 14. februar 2013
Uspešen prvi dan Slovenskega tedna glasbe
sobota, 24. marec 2012
Tiskovna konferenca Waves Vienna 2013 na Dunaju
ponedeljek, 10. junij 2013
Slovenski teden glasbe
sreda, 21. marec 2012
Petkov STG je glasbenikom odpiral obzorja
nedelja, 25. marec 2012
Mreženje glasbe in glasbenikov
petek, 30. marec 2012
MENT- prvi showcase festival pri nas
sobota, 31. januar 2015
Glasbeniki, podvizajte se, prihaja STG!
četrtek, 17. januar 2013

DELI Z OSTALIMI:

pošlji


POVEZAVA:

KOMENTIRANJE

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijavi se

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice