SPLETNA REVIJA O GLASBI

Blues onstran dežele kranjske

11. april 2016, Terens Štader

S triumfalnim koncertom v Katedrali Kina Šiška ob promociji prvenca Family so Prismojeni profesorji bluesa proslavili ne le objavo prvenca, pač pa prvo obdobje delovanja.


Več

Sedmina po osemintridesetih letih

06. april 2016, Katarina Juvančič

Koncert Sedmine iz leta 1978 je v kranjskem Delavskem domu posnel Peter Smodila, na začetku letošnjega leta pa je ta koncert na ploščku obelodanila založba Klopotec.


Več

Preden nastopim, vedno pomislim, kje nastopam

09. april 2016, Gregor Bauman

Bowrain ustvarja klavirsko glasbo na presečišču z elektroniko, hkrati pa ustvarja tudi v polju soodbne umetnosti in širše.


Več

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

ZADNJE OBJAVE


Je Amerika že odkrita?

Je Amerika že odkrita?

23. 04. 2016, Robert Šercer  |  Plošče

Postavo aktualnega težkorokovskega trojca Gora sestavljajo dobri znanci domače glasbene scene. Na istoimenskem prvencu jim je uspelo sestaviti modernejši zvok, ki pa klasičnorokovskega ne zanemarja.

Več
(De)toksični psalmi Carmine Slovenice

(De)toksični psalmi Carmine Slovenice

22. 04. 2016, Urša Šivic  |  Plošče

Ob znanem zborovskem ansamblu Carmina Slovenica in dirigentki Karmine Šilec so pri izvedbah Toksičnih psalmov sodelovali Slovenski tolkalni projekt, Marko Hatlak in Musica Cubicularis.

Več
Na novi poti k soncu

Na novi poti k soncu

20. 04. 2016, Terens Štader  |  Plošče

Po nekaj manj kot tridesetih letih na rock'n'roll sceni je Zoran Čalić, Vinkovčan s prebivališčem v Brežicah, s slovenskim bendom pod imenom Zoran Čalić Band posnel prvenec U moru i plamenu.

Več

Vztrajni in nepremagljivi

Vztrajni in nepremagljivi

17. 04. 2016, Gregor Bauman  |  Koncerti

Skupina Panda je imela (in še vedno ima) v našem prostoru poseben status. V nobenem trenutku skozi desetletja ji ne moremo pripisati histerične popularnosti; okoli nje se nikoli ni dvigoval prah, hkrati pa je ni bilo moč preslišati, spregledati ali kakorkoli ignorirati.

Več
Predihano s kozmičnimi utripi in v spoju z živo elektroniko

Predihano s kozmičnimi utripi in v spoju z živo elektroniko

13. 04. 2016, Maia Juvanc  |  Koncerti

V sklopu cikla sodobne glasbe Predihano sta Eksperimentalni studio Zahodnonemškega radia in Ensemble Experimental izvedla dela sodobnih angleških, nemških, francoskih in slovenskih skladateljev, nastalih v iskanju stičišča akustičnih glasbil z živo elektroniko.

Več
Nežni fast forward

Nežni fast forward

08. 04. 2016, Izak Košir  |  Plošče

Zbogom, melanholija, tako bi lahko podnaslovili drugo ploščo Dominika Bagole, glasbenemu svetu bolj znanega pod vzdevkom Balladero.

Več

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice