SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > mnenja >

Usedlina

17. februar 2016, Miha Zadnikar

Nikdar »panks«, a vse življenje sem tako ali drugače povezan s pankom. Velikokrat to ni zgolj punk (pač muzika), vsekakor pa pank kot ena izmed središčnih in k sreči še vedno priljubljenih točk alternativne kulture.

Raztopina

26. januar 2016, Miha Zadnikar

Največja žrtev prvega privatizacijskega postopa, ki se uvede leta 1992, je bila alternativna kultura. Mirno lahko govorimo o njeni dezintegraciji.

Regeneracija scene

31. december 2015, Primož Trdan

Pred leti sem se v pogovoru o svoji kritiki simfoničnega koncerta, moral je biti Orkester Slovenske filharmonije, znašel začuden. Starejši kolega mi je očital: »Pa nič ne mislite na sceno?!«... Primož Trdan o sceni ...

Konvergence

09. december 2015, Primož Trdan

Opremljen s izkušnjo Ligetijeve in Coltranove glasbe še vedno verjamem, da Klangkomposition, skladanje z zveni, v resnici ni prav daleč od svobodno improviziranega zvočenja. Seveda gre za zelo mnenjsko, subjektivno pozicijo, a se jo da razložiti še drugače.

Bis od bisa

30. november 2015, Jaša Lorenčič

Je mar čas, da nehamo biti vsi tako tolerantni in prijazni in pocukrani in vljudni. Vljudnost zaradi vljudnosti – to je nevljudnost.

SSSR – Sodobni slovar slovenskega rocka

25. oktober 2015, Jaša Lorenčič

Tole je videnje izpod odra. Čas je. Čas je za slovar ...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice