SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > mnenja >

Fiksi ali čao

30. maj 2013, Miha Šalehar

Fiksi ali čao? Je povpraševanje po alternativi sploh smiselno? Je alternativa lahko bržkone samo nekaj, kar bo preseglo koncept logike trga – zadovoljevanja potreb in deficita ugodja?

Resnični svet zazveni šele v Dravljah

20. maj 2013, Miha Šalehar

Od trdoglave ideje, ki je običajno plod neznanja in pasivnosti potrošnika, kar je naznanil v prejšnjih Mnenjih, Miha tokrat stopiclja naproti ideji, da odsotnost »pojma« nujno vodi v posploševanje in kulturno uniformnost po načelu najnižjega skupnega imenovalca.

Grundig City 31

13. maj 2013, Miha Šalehar

V hitrem pregledu skozi svojo romanco z glasbo Miha ugotavlja, da je njegov trenutni glasbeni status na nezavidljivi ravni povprečnega butalskega potrošnika. Z uporabo mono tehnike tako dokaže, da o glasbi nima pojma in v tem vidi čudovito eksperimentalno izhodišče.

Is This The Future?

07. maj 2013, Dino Lalić

Dino Lalić se v svojih zadnjih mnenjih ukvarja z aktualnim problemom Kluba K4.

Specifika klubske kulture

30. april 2013, Dino Lalić

Dino Lalić se v tretjih Mnenjih posveča pereči problematiki klubskega prostora doma in po svetu.

Problem odločanja, prisila izbire

23. april 2013, Dino Lalić

V drugem delu svojih Mnenj Dino Lalić premišljuje o skrajnih mejah poslušanja v digitalnih zvočnih formatih ter o kaseti, kot enemu znanilcev notranjega upora proti glasbenemu prenažiranju.

5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice