SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > mnenja >

Dobri (?) stari (!) Tivoli

23. september 2015, Jaša Lorenčič

Zakaj in kako se Tivoli spet pločevinasto smeji svojim »boljšim« tekmecem?

Šank rock – koliko popitih piv bo rešilo klubsko rock sceno?

31. avgust 2015, Jaša Lorenčič

Ko gre za organsko klubsko rock sceno, je danes, kot najbrž vsi vemo, vstopnica anahronistični simbolizem, karitas, projekt rockerstvo, kakor pač vzamete. Govorimo o tisti najbolj temeljni kondiciji mladih bandov in klubov, v katerih nastopajo.

In kaj boš za razvoj domače glasbe postoril ti?

25. avgust 2015, Peter Baroš

Preden zaključim ciklus mnenj in štafeto predam naslednji refleksiji o slovenskem glasbenem prostoru, moram odgovoriti na vprašanje, ki mi ga, upam, postavljata kritična bralka in bralec mojih vrstic: »In kaj boš za razvoj domače glasbe postoril ti?«

Glasba in radio. Danes, jutri in za vedno?

09. avgust 2015, Peter Baroš

Vloga radia v 21. stoletju je manjša, kraljuje internet, vmes pa se je zgodila še televizija. A vendar. Ukvarjanje z medijsko zakonodajo, priprava predpisov ter odzivi javnosti nanje, vse to daje vtis, da predstavlja radio danes še vedno zelo pomemben segment družbenega življenja, tako za politično kot za civilno sfero.

Le vkup, uboga glasbena gmajna!

03. avgust 2015, Peter Baroš

Nevladni sektor in javni zavodi. Popularna glasba in klasika. Alternativa in mainstream. Sodobna in tradicionalna glasba. Podprti in nepodprti. Programsko financirani in projektno financirani... Slovenski glasbeni prostor je antagonističen prostor, sestavljen iz opozicij, ki jih lahko zasledimo domala povsod.

Bilo je nekoč na Ministrstvu za kulturo

27. julij 2015, Peter Baroš

Prvi prispevek pričenjam s predahom. V njem skušam preleteti misli o stvareh, ki so me v glavi obsedale zadnja leta. Zadnjih deset let, v katerih so se križale usode glasbenika, uradnika in vnetega obiskovalca koncertov mnogoterih žanrov.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice