SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > mnenja >

(P)osebna privilegiranost provincialnosti

13. julij 2015, Rocc

Pri prebiranju kritik oziroma strokovnih mnenj o ljubljanski Operi v razno raznih domačih medijih kar pogosto naletimo na zanimivo besedo »provincialnost«. V razumevanju celote in konteksta se ta opis seveda zdi pejorativen, negativen (očitajoč), morda zveni celo kot svarilo pred neizbežno nevarnostjo operno-kulturne province.

Utrip operne sedanjosti

02. julij 2015, Rocc

Glavno poslanstvo nacionalnih oziroma državnih opernih hiš je ponuditi svojim obiskovalcem različnih generacij kar se da programsko širok in žanrsko pester repertoar.

Operi prijazna dežela

19. junij 2015, Rocc

Za naš prostor je Slovensko komorno glasbeno gledališče nadvse zanimiva in več kot potrebna dramaturška popestritev in obogatitev rednih (pretežno klasičnih) opernih repertoarjev ljubljanske in mariborske opere.

Na sledi Orfeja

11. junij 2015, Rocc

Zakaj je mit o Orfeju postal vodilna tema več sezon ljubljanske Opere? Kaj imata skupnega Orfej in opera, to je več kot logično; toda kaj imata skupnega Orfej in Ljubljana?

Sanjarjenje ali iluzija o boljšem jutri

15. april 2015, Jernej Dirnbek

Svoj zadnji prispevek bom namenil razmišljanju o tem, kaj bi bilo, če bi bilo, zato ga lahko mirno označite za utopijo oziroma za sanjarjenje svinje o koruzi, kot smo temu včasih rekli v vojski.

Dobri stari časi

08. april 2015, Jernej Dirnbek

Jernej Dirnbek tokrat o sceni, medijih, ... in pogojih na njej včasih in danes.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice