SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > mnenja >

Rokenrol je mrtev, živel rokenrol!

30. marec 2015, Jernej Dirnbek

Kje je mladi (mainstream) rock danes? Se mar rock kot glasba mladih stara? Jo danes mladi prepuščajo generaciji svojih staršev?

Že samo dejstvo, da sta se SAZAS in IPF končno znašla na istem bregu, je neizpodbiten dokaz, da je novi ZASP v osnovi zgrešen

23. marec 2015, Jernej Dirnbek

Situacija, ki jo je zasejal predlog novele Zakona o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP), je paradoksna. Predlagatelj v »iskreni« želji, da bi pomagal slovenskim glasbenim ustvarjalcem, tem še dodatno jemlje vpliv na upravljanje s svojo lastnino.

Onkraj institucij – zasedeni prostor kot platforma za avtonomno delovanje in ustvarjalno druženje

16. marec 2015, Matjaž Karlovčec

Kako preseči delitev na dominantno in alternativno družbo/kulturo? Poskus Ustvarjalne platforme Inde (UPI) v Kopru nakazuje nove koordinate samoorganiziranega in avtonomnega delovanja.

Preo(b)rati alternativne scene v Istri pod Slovenci

18. februar 2015, Matjaž Karlovčec

Temeljni preobrat na alternativni sceni se je pričel z udorom realnega. Kljub zaprtju koprskega MKC-ja, ki je več kot dve desetletji deloval kot branik neodvisne alternativne scene Kopra in širše regije, se polje boja nadaljuje. Vendar sedanjost tvori skupina mladih, ki je – kot kaže - opravila z avtoritetami ter s tem nakazuje na drugačno, egalitarno, horizontalno bodoče delovanje.

Humana nehumana ura začetka koncertov

21. januar 2015, Gregor Bauman

Kdaj se bodo koncerti pri nas začenjali ob razumni uri. V tujini se (večinoma) koncerti začnejo ob točno določeni in vnaprej znani uri in se – z dovoljšnjo mero praznega prostora za vse dodatke ali spontane vzgibe – ob vnaprej določeni in znani uri tudi zaključijo

Podeželje v mestu ali naredite mi to deželo čim prej kmečko

17. december 2014, Gregor Bauman

Refleks mojega tretjega odzvenovega razmisleka se začne prav tu, na vdoru podeželja v mestne sredine in (posledičnem) umikanju urbane kulture v tamkajšnje zatoke.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice