SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > mnenja >

Zgodba o nekem časopisu (in njegovem odnosu do glasbe)

05. julij 2014, Izak Košir

So zgodbe o ljudeh in so zgodbe o zgodbah, ki jih ustvarjajo ljudje. To je ena od slednjih. In ena od tistih, ki nima srečnega konca, kot smo jih sicer vajeni v hollywoodskih filmih. A časi za medije, katerih raznolikost je eden od ogledalov zdrave demokratične družbe, niso rožnati. Pravzaprav niso ne črni ne beli, temveč sivi.

Slovenija na Evroviziji: Vedno priča, nikoli nevesta

10. junij 2014, Izak Košir

Izak Košir v svojih p'rvih Mnenjih o fenomenu Evrovizije in Eurosonga, tako od znotraj kot od zunaj.

Le bežen voajerski stik

30. maj 2014, Žiga Pucelj

Žiga Pucelj o »alternativi«, mnenjski moči, Evroviziji, mainstreamu kot ljudski glasbi, individualizmu in neekskluzivnosti ...

Željeno proizvedena fikcija »skupnosti«

12. maj 2014, Žiga Pucelj

Žiga Pucelj o svoji oddaji in fikcijah skupnosti, ki ga motivirajo pri njegovem glasbeno-kritiškem delu na aktualnem Radiu Študent.

Indie balonček ali o glasbenem fenomenu, ki (pri nas) kot tak komaj obstaja, čeprav je vsepovsod II

12. april 2014, Gregor Podlogar

Gregor Podlogar v drugih Mnenjih pretresa domačo glasbeno (indie) sceno, od klubov, koncertov, medijev, knjig in festivalov.

Indie balonček ali o glasbenem fenomenu, ki (pri nas) kot tak komaj obstaja, čeprav je vsepovsod I

31. marec 2014, Gregor Podlogar

O tem, da je indie glasbeni žanr, ki kot tak, komaj obstaja, ker je nekakšna glasbena sestavljanka, ki iz glasbene zgodovine pobira vse, kar mu pride naproti, in o tem, da je indie vase zazrt narcis, ali z Otoka ali z nekega sevrnoameriške mesta.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice