SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > mnenja >

Planet starcev

21. marec 2014, Marko Godnjavec

Kako, kdaj in zakaj je Slovenija postala scena za starce in kje so mladi perspektivni bendi in izvajalci. Nekoč, v najbolj plodnih letih sodobne domače godbe, so sceno praviloma razburkali mladi in perspektivni izvajalci, ki so kmalu našli svoj prostor pod soncem. Kaj je z njimi danes?

Scena sama sebe ne spoštuje

03. marec 2014, Marko Godnjavec

Scena, kjer vsak njen predstavnik kaže s prstom na drugega, ni scena. Kaj se zgodi, ko vsi spoštujejo in hkrati nihče ne spoštuje, sta pokazala 2 kulturna eura Kina Šiške. Šele razprave ob dveh kulturnih evrih, so nekaterim skeptikom pokazale, kje so resnični problemi sceni...

I want my RTV

24. februar 2014, Andraž Kajzer

O neperspektivnosti nacionalnega medija pri poročanju, raziskovanju in opisovanju aktualnih glasb. Bi moral biti nacionalni medij v glasbi vodja ali sledilec?

Vaš bend je slaba firma

17. februar 2014, Andraž Kajzer

Ustvarjati zase in pričakovati plačilo je v času kapitalizma utopična ideja? Andraž Kajzer o nepripravljenosti izvajalcev na ekonomsko situacijo povprečnega glasbenika.

Kultura–glasba–mi: izpoved samolačnice ali grenka pilula samorefleksije

23. januar 2014, Katarina Juvančič

Katarina Juvančič se sprašuje, kaj je narobe s percepcijo kulture (in ožje glasbe) pri nas, ter poziva k temu, da rešitev ne čakamo od zunaj, ampak jih najdemo in udejanjamo pri sebi in skupaj.

Bolnica

21. oktober 2013, Miha Blažič

O reševanju slovenskih kultrurnih ustanov. Old money vs. New money = No money.

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice