SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > mnenja >

NPK- Nekaj je Potrebno uKreniti!

12. julij 2013, Matjaž Manček

Matjaž Manček kritično o Nacionalnem kulturnem programu, predvsem o strategiji, ki se tiče glasbe.

Glasba, svoboda in digitalne mreže IV

08. julij 2013, Luka Prinčič

Še vedno vztrajen, se dandanes Luka Prinčič srečuje z realnostjo, ki podira upanje, ki ga je imel v emancipacijo in enake možnosti na internetu.

Glasba, svoboda in digitalne mreže III

04. julij 2013, Luka Prinčič

Luka Prinčič se je v svojih tretjih Mnenjih zakopal v različne zapise o avtorskem pravu. Ta globoko segajoča tema, vezana na glasbo in njeno distribucijo v času računalnikov in digitalnih omrežij, mu velikokrat ne da miru ...

Glasba, svoboda in digitalne mreže II

25. junij 2013, Luka Prinčič

Ali glasbenik, ki uporablja sodobno tehnologijo in spletna orodja, razmišlja in deluje politično, in če da, v kolikšni meri in v kateri smeri? Kako s svojimi opazovanji ter s prelivanjem teh opazovanj v umetniška dela, v komade, besedila, melodije, ritme in hrup delujemo v širši družbeni sferi?

Glasba, svoboda in digitalne mreže I

18. junij 2013, Luka Prinčič

V prvem delu Mnenj se Luka Prinčič zazre v specifično zgodovino ljubiteljskega gibanja »demoscene«, prve globalne skupnosti avdiovizualnih hekerjev in programerjev.

Itak

05. junij 2013, Miha Šalehar

Miha poslednjič o tem, kako se prej ali slej vse vrača, kar pa ne pomeni nujno, da se splača.

4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice