SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > v žarišču > domače >

Razširitev glasbenega tekmovanja in festivala Svirél 2016

29. marec 2016, Maia Juvanc

8. mednarodno glasbeno tekmovanje in festival za soliste ter komorne skupine Svirél bo drugič zapored potekalo v Goriških Brdih.

31. Slovenski glasbeni dnevi se letos poklanjajo skladatelju jubilantu Janezu Matičiču

15. marec 2016, Maia Juvanc

Praznik slovenske glasbe, 31. Slovenski glasbeni dnevi, bo med 15. in 19. aprilom ponudil bogato bero glasbenih dogodkov, s katerimi se bo festival poklonil letošnjemu jubilantu Janezu Matičiču.

Pregled minulega leta in napoved novitet

07. marec 2016, Dušan Mijanović

Radio Študent je 1. marca na tiskovni konferenci predstavil program Festivala Tresk # 7. Festival širši javnosti predstavlja neodvisne, manj znane, kakovostne glasbene in z glasbo povezane vsebine.

Teden ljubiteljske kulture – tretjič

05. marec 2016, Tanja Benedik

Teden ljubiteljske kulture (TLK) je praznik kulture, povezovanja in odprtosti. Tako napoveduje Javni sklad za ljubiteljsko kulturo in znova vabi k sodelovanju.

Umrl je pedagog, skladatelj, zborovodja, publicist in urednik Janez Močnik

03. marec 2016, Maia Juvanc

Po bitki s težko boleznijo je umrl Janez Močnik. Njegovo pestro ustvarjalno pot je zaznamovalo delovanje na različnih strokovnih področjih, med katerimi so imele posebno mesto ljudska in cerkvena glasba ter likovna umetnost.

Poslovil se je slovenski violinist, komorni glasbenik in pedagog Tomaž Lorenz

14. februar 2016, Maia Juvanc

Glasbena družina Lorenz se je poslovila od še enega člana, očeta, violinista in glasbenega pedagoga Tomaža Lorenza, ki je umrl 13. februarja 2016 v svojem 72. letu.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice