SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > v žarišču > domače >

Društvo slovenskih skladateljev je predstavilo svojo dejavnost za prihodnjo sezono

07. oktober 2014, Tanja Benedik

Že znanim dejavnostim društva se v letošnjem letu pridružuje sklop okroglih miz, ki nosi skupni naslov »Sečišča slovenske glasbe – o domači ustvarjalnosti in njenih potencialih«.

Za Zvezo Glasbene mladine Slovenije je 45 let uspešnega delovanja

02. oktober 2014, Tanja Benedik

Zveza je bila ustanovljena leta 1969, od leta 1992 pa je samostojna članica mednarodne zveze Glasbenih mladin. Letošnjo obletnico bo zaznamovala vrsta že utečenih, a tudi izrednih dogodkov.

Nov moMENT za slovensko glasbo na Waves Vienna

16. september 2014, Peter Baroš

Po letu dni, ko je bil fokus dunajskega mednarodnega glasbenega festivala in konference Waves Vienna posebej usmerjen v predstavitev slovenske glasbene ustvarjalnosti, se Slovenija ponovno vrača na Waves Vienna.

Glasba in drugačnost

09. september 2014, Uredništvo

V četrtek, 28., in v petek, 29. avgusta, je v prostorih ljubljanskega Mestnega muzeja pod okriljem festivala Noči v stari Ljubljani potekal mednarodni večdisciplinarni simpozij z naslovom Glasba in drugačnost/Music and Otherness.

Kulturno-umetnostna vzgoja v Cankarjevem domu znova z veliko glasbe

06. september 2014, Peter Baroš

27. avgusta so v Klubu Cankarjevega doma organizirali tradicionalni zajtrk za mentorje in koordinatorje kulturno-umetnostne vzgoje ter novinarje, v okviru katerega je Cankarjev dom predstavil vsebine, ki bodo sestavljale program kulturno-umetnostne vzgoje v šolskem letu 2014/15.

32. Festival Radovljica 2014

06. avgust 2014, Tomsž Gržeta

Med slovenskimi festivali ima Festival Radovljica posebno mesto, zaradi koherentnega programa, usmerjenega večinoma v klasično komorno glasbo starejših obdobij ter zaradi prepoznavne in privlačne lokacije. Letošnja edicija bo že dvaintrideseta.

5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice