SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > v žarišču > domače >

Številni slovenski poletni festivali ponujajo klasično glasbeni repertoar

18. julij 2014, Maia Juvanc

Poleg osrednjega kulturnega dogodka, 62. Ljubljana festivala, ki vsako leto na ljubljanskih odrih gosti prepoznavne domače in tuje umetnike, se tako v prestolnici kot tudi drugod po Sloveniji odvijajo številni poletni festivali.

Ko študent poleti spi, se med knjigami zasliši glasba

15. julij 2014, Izak Košir

V Ljubljani se je v okviru festivala Poleti v NUK, ki se odvija v atriju Narodne in univerzitetne knjižnice, odprl nov kulturni prostor. Visoki Plečnikovi stropi so zvočna garancija, da bodo imeli sosedje mir, žanrsko pa bo program, ki bo potekal ves julij ter se nadaljeval septembra, zelo raznolik, a osredotočen predvsem na akustične koncerte.

Pregled poletnih festivalov in glasbenih dogodkov na domači glasbeni sceni

10. julij 2014, Dušan Mijanović

Poletje se je že dobro pričelo in nastopil je čas poletnih festivalov. Tudi letos se na domači poletni festivalski sceni obeta bogata bera glasbenih dogodkov.

15. jubilej Kreativnega tabora Sajeta

07. julij 2014, Dušan Mijanović

15. jubilej Kreativnega tabora Sajeta: stari znanci, domače zvezde, krautrock in sledenje sodobnim glasbenim tokovom.

55. Jazz festival Ljubljana

16. junij 2014, Mario Batelić

55. izdaja Jazz festivala Ljubljana, ki bo potekala med 2. in 5. julijem, sledi konceptu, ki se je v nekaj preteklih letih izkazal za zelo uspešnega: ob bolj znanih imenih v Križankah, ki naj bi zamikala širše, tudi nejazzovsko občinstvo, so v Cankarjevem domu pripravili vrsto nastopov v svojih dvoranah.

Seviqc Brežice – napoved sezone 2014

10. junij 2014, Tomaž Gržeta

Konec tega meseca se začenja letošnja edicija festivala Seviqc Brežice, ki bo od junija do decembra ponudila širok nabor predvsem baročne glasbe ter nekaj koncertov, ki bodo časovno oziroma slogovno nekoliko razširili obseg festivalskega programa.

6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice