SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > v žarišču > domače >

Ljubljana Festival 2014

04. junij 2014, Maia Juvanc

Ljubljana festival bo med 1. julijem in 1. septembrom že dvainšestdeseto poletje zapored ponudil slovenskim in tujim ljubiteljem glasbe klasičnoglasbene dogodke, od opernih predstav, večerov simfonične in komorne glasbe ter solo recitalov do baletov, muzikalov, glasbenih in plesnih delavnic, pa tudi okroglo mizo.

Mariborske glasbene legende – Yesterday danes, Maribor

15. maj 2014, Matej Krajnc

V petek, 16. 5. 2014, bomo ob 19.00 v mariborski Festivalni dvorani Lent lahko slišali pisano paleto »mariborske invazije«, zasedb, ki so v naš prostor v šestdesetih pripeljale (onkraj naših meja takrat ponovno oživljeni) rokenrol.

Svet se vrti na vzhod, zavrti se še ti!

14. maj 2014, Dušan Mijanović

8. maja je v Literarnem klubu Cankarjevega doma Lili Novy potekala tiskovna konferenca 30. jubilejnega mednarodnega festivala Druga godba. Festival se bo med 29. in 31. majem odvijal na različnih prizoriščih v Ljubljani.

45 let samostojnega in neodvisnega delovanja

25. april 2014, Dušan Mijanović

Ljubljanski Radio Študent je 23. aprila na novinarski konferenci v Trubarjevi hiši literature predstavil program, ki se bo med 7. in 9. majem v sklopu praznovanja 45. rojstnega dne odvijal na različnih lokacijah v Ljubljani.

4. mednarodni bienale sodobne glasbe Koper 2014

04. april 2014, Maia

Med 8. in 12. aprilom se bodo v Kopru na 4. mednarodnem bienalu sodobne glasbe 2014 zvrstili raznoliki dogodki in prireditve, posvečeni sodobni umetnostni glasbi, njeni poustvarjalnosti, ustvarjalnosti in diskusiji o njej.

Nove izdaje ZKP RTV SLO

26. marec 2014, Maia Juvanc

Založba ZKP RTV Slovenija, je 10. februarja predstavila nove glasbene izdaje. Letno založniško zbirko zaokroža 11 CD plošč, ki jih zaznamuje žanrska raznovrstnost s posnetki renesančne, baročne in klasicistične glasbe, slovenske in tuje sodobne ustvarjalnosti ter jazza.

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice