SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > v žarišču > domače >

O popularni glasbi nekdanje Jugoslavije na znanstven način

23. marec 2014, Uredništvo

V petek, 14. marca, je v ljubljanskem Muzeju novejše zgodovine Slovenije med 9. in 17. uro potekal znanstveni posvet na temo Popularna glasba nekdanje Jugoslavije v primežu socialistične preteklosti in kapitalistične prihodnosti.

Metaldays 2014, Punk Rock Holiday 1.4. in začetek cikla vsakoletnih rockovskih spektaklov v centru prestolnice

09. marec 2014, Uredništvo

Na medijski konferenci so organizatorji festivalov Metaldays in Punk Rock Holiday ter predstavnik lokalne turistične organizacije iz Tolmina najavili in nekoliko podrobneje predstavili prihajajoči ediciji festivalov na sotočju Soče in Tolminke v Tolminu.

Ko očistiš čevlje za na pot- Glasba in delo Tomaža Pengova

15. februar 2014, Matej Krajnc

... Marsikaj bi še lahko zapisali o Pengovovem druženju z besedo in glasbo, vendar je zdaj čas za minuto molka. Iz spoštovanja do ustvarjalca, ki ni nikoli maral besede legenda: zdela se mu je odvečna in nehvaležna, in prav je imel ...

Glasbena sodobnost ponovno v Cankarjevem domu

20. januar 2014, Maia Juvanc

Koncertni cikel sodobne glasbe Predihano bo na štirih koncertih v Klubu CD predstavil tako nove stvaritve kot tudi kultna dela slovenskih in tujih sodobnih skladateljev.

Kaji Draksler nagrada EPTA

29. november 2013, Mario Batelić

Pianistka Kaja Draksler je prejela nagrado Evropskega združenja učiteljev klavirja za najboljši magisterij, in sicer za analizo igranja Cecila Taylorja.

Društvo slovenskih skladateljev je predstavilo novo sezono

19. oktober 2013, Uredništvo

V sredo, 16. oktobra, je Društvo slovenskih skladateljev – DSS v svojih prostorih na Trgu francoske revolucije 6 predstavilo načrte za sezono 2013/2014.

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice