SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > v žarišču > domače >

Zgodba z zahode strani Glasbenega društva NOVA – 20 let

22. december 2015, Metka Sulić

Ob dvajsetletnici Glasbeno društvo NOVA pripravlja leto praznovanj s koncerti, ki se bodo »slišali« večinoma na primorskih tleh, začetek pa bo slavnostno zazvenel v Ljubljani.

Društvo slovenskih skladateljev predstavilo dejavnost v sezoni 2015/2016

18. december 2015, Tanja Benedik

Načrte za prihodnje obdobje so na novinarski konferenci predstavili predsednik DSS Nenad Firšt, Nina Šenk, ki skrbi za koncertni atelje, o mednarodni dejavnosti pa je spregovoril Dušan Bavdek.

Moonlight Sky: po petnajstih letih z glasbenega na gledališki oder

21. november 2015, Izak Košir

Zasedba Moonlight Sky na slovenskem glasbenem prizorišču deluje že petnajst let. To obeležuje s koncertom v ljubljanski Drami.

Fortuna Fauvelu ne bo par!

14. november 2015, Maia Juvanc

Mednarodno priznano Vokalno gledališče Carmina Slovenica pripravlja pod umetniškim vodstvom Karmine Šilec nov projekt choregie, ki temelji na Lebičevem vokalno-instrumentalno scenskem delu Fauvel 86'. Novo delo CS bo prvič zazvenelo na predpremieri 19. novembra v SNG Maribor.

Oktober jazz

19. oktober 2015, Metka Sulić

Kulturni dom Nova Gorica ob pričetku petintridesete koncertne sezone vnaša v svoj program nekaj svežine. Nova Gorica na področju jazz glasbe zaznava rahlo vrzel že dalj časa, medtem ko je na drugi strani, v Italiji, zgodba povsem drugačna, kar se vidi tudi iz zasnove festivala Oktober jazz.

Resno na žur z Žurajem in Slowindovci

16. oktober 2015, Maia Juvanc

Spet je napočil čas za izvedbo utečenega in enega vidnejših jesenskih projektov s poudarkom na sodobni glasbi, ki nosi ime po izjemno produktivnem pihalnem kvintetu – 17. festival Slowind. Ta bo potekal med 19. in 25. oktobrom pod naslovom Žuraj s Slowindom!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice