SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > v žarišču > domače >

Cankarjev dom z abonmaji resne glasbe napoveduje sezono 2015/16

28. september 2015, Maia Juvanc

Cankarjev dom je predstavil program sezone 2015-2016 za koncerte klasične glasbe.

Nepridobitne kulturne organizacije v primežu zakonodaje o avtorski in sorodnih pravicah

20. september 2015, Peter Baroš

V torek, 15. septembra, je na SIGIC-u potekala okrogla miza z javnim posvetom na temo vloge nepridobitnih organizacij s področja kulture znotraj zakonodaje, ki ureja področje avtorske in sorodnih pravic.

Karavana nove glasbene ustvarjalnosti

10. september 2015, Dušan Mijanović

V petek, 18. septembra, se bo pričela turneja Klubskega maratona, ki jo že petnajsto leto zapored organizira Radio Študent. HAY, nevemnevem, Muzikačaka, Persons From Porlock, Meduzalem in Haiku Garden so raznorodna šesterica malde domače ustvarjalnosti.

Spoj izkušenj in mladosti

09. september 2015, Luka Zagoričnik

V Goriških Brdih se bo med 10. in 12. septembrom odvila nova edicija festivala Brda Contemporary Music Festival, edinstvenega spoja koncertov, poezije in glasbenih delavnic s skupnim imenovalcem v improvizaciji, skozi katero se pretakajo znanje, veščine in izkušnje svetovno znanih glasbenikov starejše generacije ter mlade ustvarjalnosti.

Sodobna glasba z vrhunskimi izvajalci v Posočju – Kogojevi dnevi, XXXVI. Edicija

07. september 2015, Metka Sulič

Mednarodni festival za sodobno glasbo – Kogojevi dnevi se dovija že šestintrideset let. Osnovni kredo festivala je promocija sodobne slovenske ustvarjalnosti na domačih tleh v širšem smislu, koncerte pa prirejajo tudi v zamejstvu v Italiji in Benečiji.

Metelkova bi morala biti ob 22. rojstnem dnevu še bolj glasna

02. september 2015, Izak Košir

Metelkova tudi letos praznuje svojo obletnico. Tokrat že dvaindvajseto, ki se bo odvila 10. septembra. In čeprav je skozi desetletja postala tudi turistična atrakcija in pribežališče mladih ob petkovih in sobotnih večerih, je ostala avtonomna cona

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice