SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > v žarišču > domače >

Kompilacija, ki napoveduje razcvet domače jazzovske scene

15. julij 2015, Dušan Mijanović

V Kogojevi dvorani Društva slovenskih skladateljev je bila 3. julija v okviru medijske konference predstavljena kompilacijska zgoščenka Jazz Slovenija 2015: Čas za improvizacijo, ki jo je izdal Slovenski glasbenoinformacijski center, znan po tem, da skrbi za promocijo slovenske glasbe in glasbenikov tako doma kot v tujini

Pregled poletnih festivalov in glasbenih dogodkov na domači glasbeni sceni

09. julij 2015, Dušan Mijanović

Pregled letošnjih poletnih glasbenih festivalov, koncertnih ciklov in dogodkov ...

Zaradi krčenja sredstev brez plavajočega odra na Dravi

26. junij 2015, Izak Košir

Letošnji, že 23. Lent, največji mariborski festival, se bo začel 26. junija. Kljub znižanemu proračunu na 750.000 evrov in »težkim časom« prihajajo v goste glasbeniki svetovnega kova, kot sta Al di Meola in Bill Frisell.

Poletni festivali 2015

22. junij 2015, Maia Juvanc

Letošnji poletni glasbeni festivali spet gostijo pomembna klasična orkestrska telesa, prepoznavne soliste, dirigentske in skladateljske legende. Poletje bodo dopolnjevale tudi svetovne ljudske godbe na festivalu Lent in ženske skladateljice na Festivalu Maribor.

Slovenska festivalska prestolnica vabi na Sotočje

12. junij 2015, Dušan Mijanović

V torek, 9. junija, je v CUK Kino Šiška na pobudo festivala MetalDays potekala skupna tiskovna konferenca poletnih festivalov, ki so prisotni na tolminskem Sotočju. Predstavnikom festivalov sta se pridružila župan Občine Tolmin in predstavnica lokalne turistične organizacije.

Brez omejitev: kar nama je všeč, to narediva

04. junij 2015, Gregor Bauman

Pogovarjamo se z dvojcem Ontervjabbit, Domnom Učakarjem in Nevenom M. Agalmo o njunem ustvarjanju v polju mednarodne hrupne scene in o drugi edicij Zasavje NoiseFest International.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice