SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > v žarišču > domače >

Z ulice na oder

01. december 2014, Mario Batelić

V projektu Duša, šum, ventil in žica Tomaž Grom sodeluje s pouličnimi glasbeniki z Balkana, ki interpretirajo njegovo glasbo.

Svetovna premiera glasbeno-scenskega dela Larryja Coryella v Cankarjevem domu

25. november 2014, Maia Juvanc

Med 2. in 10. decembrom bodo študenti umetniških akademij Univerze v Ljubljani v sodelovanju s študenti Fakultete za računalništvo in informatiko premierno uprizorili opero Vojna in mir Larryja Coryella, najprej v Ljubljani, nato takoj sledijo tri ponovitve v Bratislavi, Novi Gorici in Zagrebu.

PovezoOovanja – Glasbeni dogodek zasedbe oOo Freeo

20. november 2014, Terens Štader

Zasedba oOo Freeo s PoOovezovanji spaja svet raznolikih godb v šesturni koncertni dogodek, ki bo številne glasbenike in številne raznolike izraze spojil v eno celoto skozi improvizirano glasbo

Pomembni repertoarni utrinki na jubilejnem koncertnem ciklu Godalnega kvarteta Tartini

16. november 2014, Maia Juvanc

Godalni kvartet Tartini bo novembra s štirimi koncerti in izvedbami najpomembnejših in izstopajočih skladb svoje kariere obeležil svojo 30. obletnico

Rado Simoniti – ob 100. obletnici rojstva

09. november 2014, Tanja Benedik

JSKD in Slovenska filharmonija sta na novinarski konferenci predstavila novo zborovsko monografijo iz edicije Izbrana dela slovenskih skladateljev in vse povabila na petkovi koncert. Na predstavitvi so spregovorili mag. Igor Teršar, Damjan Damjanovič, dr. Primož Kuret in urednik zbirke Mitja Gobec.

Soočenja s tišino, kaosom, valovi, zahodom in vzhodom v glasbi Toruja Takemicuja

07. oktober 2014, Maia Juvanc

Vodilni festival sodobne glasbe na Slovenskem bo med 11. in 21. oktobrom svoji vsakič številnejši in zvesti publiki že šestnajstič ponudil vpogled v ustvarjalnost enega izmed velikih glasbenih pionirjev, ki tokrat prihaja z Vzhoda. Spoznavali in raziskovali bomo zvočni svet Japonske.

4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice