SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > v žarišču > tuje >

Tekmovanje kraljice Elizabete

31. maj 2012, Maia Juvanc

Med 30. aprilom in 26. majem je v Bruslju potekalo jubilejno, 75. mednarodno glasbeno tekmovanje kraljice Elizabete, ki velja za eno najprestižnejših evropskih tekmovanj, namenjenih mladim izvajalcem in skladateljem.

Tribuna za novo glasbo

18. junij 2011, Primož Trdan

Prejšnji teden je avstrijski radio ORF gostil mednarodno skladateljsko tribuno Rostrum, vsakoletno izmenjavo in promocijo novih posnetkov sodobne glasbe, ki poteka v organizaciji Mednarodnega glasbenega sveta.

Glasbena sodobnost v Zagrebu

06. april 2011, uredništvo

V četrtek, 7. aprila, bodo v Zagrebu odprli jubilejni 25. glasbeni bienale, festival sodobne glasbe, ki je v petih desetletjih doživljal uspehe, ki so to mesto in regijo zarisali na zemljevid najaktualnejšega dogajanja v sodobni glasbi.

Brazilski vrvež novih idej in norih zvokov

08. marec 2011, Bogdan Benigar

Poročilo z mednarodne konference za glasbo in tehnologijo, ki je potekala v brazilskem Recifeju od 23. do 26. februarja. Konference, pogovori, novi tehnološki izumi in ideje ter kajpak koncerti ...

Glasbeni sejem MIDEM

05. februar 2011, uredništvo

Prejšnji teden se je v Cannesu zaključil letošnji MIDEM, eden največjih svetovnih glasbenih sejmov. Letošnji poudarek je bil na novih tehnoloških modelih digitalne glasbene distribucije.

70 let Plácida Dominga

21. januar 2011, Sara Železnik

Danes svoj 70. rojstni dan praznuje Plácido Domingo, izjemni pevec, ki je v svoji petdesetletni karieri dosegel tako rekoč vse, kar je v opernem svetu mogoče doseči.

1 2 3 4

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice