SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > v žarišču >

50-letnica delovanja Igorja Dekleve

23. junij 2011, Neža Žgur

V četrtek, 23. junija, bo ob 19.30 v Rdeči dvorani Magistrata koncert ob 50-letnici umetniškega delovanja Igorja Dekleve.

Tribuna za novo glasbo

18. junij 2011, Primož Trdan

Prejšnji teden je avstrijski radio ORF gostil mednarodno skladateljsko tribuno Rostrum, vsakoletno izmenjavo in promocijo novih posnetkov sodobne glasbe, ki poteka v organizaciji Mednarodnega glasbenega sveta.

Letošnja Poletna noč za Dušana Velkaverha

17. junij 2011, Alja Pušnik

21. junija bo v Križankah tradicionalni koncert slovenske popevke, ki bo tokrat posvečen Dušanu Velkaverhu.

Kaj prinaša nova abonmajska sezona

15. junij 2011, Sara Železnik

V zadnjem času so vsebino abonmajskih ciklov simfonične in komorne glasbe razkrili v Slovenski filharmoniji, Cankarjevem domu in pri Simfonikih RTV Slovenija. Predstavljamo glavne programske poudarke.

Inflacija festivalov

15. junij 2011, Dušan Mijanović

V soboto, 11. 6., se je v Tolminu odvila javna razprava z naslovom Festivali pod Slovenci. Tema razprave je bila osvetlitev vprašanja festivalov, ki so postali nov tip kulture v Sloveniji in še niso našli ustreznega mesta v uradni slovenski kulturni politiki.

Glasbeni solsticij prvič v Ljubljani

14. junij 2011, Dušan Mijanović

V organizaciji agencije Celinka, Mestne občine Ljubljana, SIGIC-a in Društva KAPA bodo 21. junija v Stari Ljubljani in na Metelkovi potekali številni koncerti, glasbene in knjižne založbe pa bodo ponudile svoje izdelke.

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice