SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > v žarišču >

Spet nove Brojeve reggae deviacije

13. maj 2011, Maruša Bertoncelj

Mate Brodar – Bro, eden redkih domačih reggae glasbenikov, s singlom oziroma različicama Siddhartine Lunanai, napoveduje izid drugega albuma, ki naj bi izšel jeseni.

Nova in najnovejša glasba

10. maj 2011, uredništvo

Pričenja se koncertni cikel Sozven. Odprl ga bo tandem koncertov z novitetami, skladbami, ki bodo pri nas izvedene prvič, in deli iz temeljnih opusov zadnjega pol stoletja.

Urejevalci oblakov

09. maj 2011, Petra Cvelbar

Od petega maja naprej pa do konca julija Park Tivoli vabi ne le s svojo naravo, temveč tudi z razstavo, ki je v takšnem obsegu pri nas še nismo imeli. Jakopičevo sprehajališče ponuja med svojimi zelenimi krošnjami kostanjev zgodbe glasbenega dogajanja, ki mu Žiga Koritnik sledi že več kot dvajset let.

80 let Igorja Ozima

07. maj 2011, Mihael Kozjek

V teh dneh praznujemo 80 let rojstva enega najbolj priznanih slovenskih violinistov in pedagogov ter prejemnika mnogih nagrad, Igorja Ozima, ki je pustil ogromen pečat tudi v Sloveniji, čeprav stalno živi in dela v Kölnu.

Drugogodbaški teden

07. maj 2011, Mario Batelić

Na festivalu Druga godba se bo med 7. in 14. majem zvrstilo devet zasedb, spremljevalni program pa med drugim ponuja še dve razstavi in glasbeno delavnico za otroke. Začetek bo pripadel zasedbi Staff Benda Bilili z moderno različico kongoleškega soukusa.

Sigic na sejmu jazzahead! v Bremnu

06. maj 2011, Alja Pušnik

Sigic se je letos prvič udeležil sejma jazzahead! v Bremnu in slovenski jazz predstavljal s samostojno stojnico. V prvi vrsti je promoviral novo kompilacijo Jazz Slovenia 2011.

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice