SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > v žarišču >

Luigi Nono v ciklu nove glasbe

02. maj 2011, uredništvo

Četrto leto zapored Cankarjev dom prireja cikel sodobne glasbe Predihano in podobno kot lani, je cikel tudi tokrat zasnovan tematsko – osredotoča se na skladatelja Luigija Nona.

Kompilacija Jazz Slovenia 2011

20. april 2011, uredništvo

Sigic je predstavil prvo pregledno kompilacijsko zgoščenko v zgodovini slovenskega jazza.

Na planetu, kjer so mladi odveč

18. april 2011, Dušan Mijanović

Po desetletnem diskografskem zatišju se bodo brežiški hrupneži Demolition Group kmalu oglasili z novim albumom, ki nosi naslov Planet starcev. V živo ga bodo predstavili 12. maja v Kinu Šiška.

Stara glasba v Ljubljani

15. april 2011, Mihael Kozjek

Na štirih koncertih novega koncertnega cikla Harmonia concertans – Stara glasba na novem trgu bomo prisluhnili glasbi baročnih in poznorenesančnih mojstrov ter redkeje izvajanim skladbam skladateljev, ki so delovali v geografskem okviru Slovenije.

Coprniška Katalena

10. april 2011, Mario Batelić

Noč čarovnic, peti album Katalene, prinaša številne novosti; prvič so se člani zasedbe sami lotili skladanja in hkrati pisanja besedil. Pri slednjih so imeli pomembno tudi vlogo slovenski pesniki, saj je zasedba uglasbila poezijo Svetlane Makarovič, Gregorja Strniše in Daneta Zajca.

Festival za godce in poslušalce

07. april 2011, Dušan Mijanović

Te dni v Ljubljani poteka festival Godibodi, ki bo v slabem tednu predstavil izvajalce raznovrstne glasbe s poudarkom na predelavi tradicije oziroma nekonvencionalnih posegih v obrazce kantavtorstva, popa in rocka.

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice