SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > v žarišču >

Glasbena sodobnost v Zagrebu

06. april 2011, uredništvo

V četrtek, 7. aprila, bodo v Zagrebu odprli jubilejni 25. glasbeni bienale, festival sodobne glasbe, ki je v petih desetletjih doživljal uspehe, ki so to mesto in regijo zarisali na zemljevid najaktualnejšega dogajanja v sodobni glasbi.

Slovenski glasbeni dnevi že šestindvajsetič

02. april 2011, Maia Golobič

Vsako leto Festival Ljubljana razširja prostor slovenske glasbene kulture z zdaj že tradicionalno prireditvijo Slovenski glasbeni dnevi. Letošnja edicija festivala predstavlja domačo glasbeno tradicijo ter njeno nadgradnjo in preseganje, staro in novo svetovljanstvo slovenske glasbe.

Pestre godbe festivala Godibodi

02. april 2011, Mario Batelić

Prihodnji teden, med 5. in 10. aprilom, bodo na festivalu Godibodi postregli z žanrsko pisano paleto domačih in tujih glasbenikov – od tradicionalne glasbe do soundtracka za stare vesterne.

Iztok Hrastnik, novi član Dunajskih filharmonikov

31. marec 2011, Alja Pušnik

Kontrabasist Iztok Hrastnik je uspešno opravil avdicijo za sprejem med Dunajske filharmonike.

Iz garaž nekdanje domovine

29. marec 2011, Mario Batelić

Nekaj mesecev po izidu vinilne zbirke eksperimentalne elektronike iz nekdanje Jugoslavije je Subkulturni azil predstavili še eno vinilno kompilacijo, tokrat z novim garažnim rock'n'rollom iz nekaterih nekdanjih bratskih republik.

Deset let Elevatorsov

19. marec 2011, uredništvo

Desetletnico delovanja bo zasedba Elevators proslavila s koncertom v Kinu Šiška, na katerem se ji bodo pridružile gostje Josipa Lisac, Aphra Tesla in Tinkara Kovač.

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice