SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > v žarišču >

Slovenski samospev z Bernardo Fink

17. februar 2011, uredništvo

V zadnjih februarskih dneh bo pri ugledni založbi Harmonia mundi izšla plošča s samospevi slovenskih skladateljev v izvedbi Bernarde Fink.

Drugačna Druga godba

14. februar 2011, uredništvo

Letošnja, 27. izdaja Druge godbe prinaša nekaj sprememb. Potekala bo bolj zgodaj kot ponavadi, in sicer od 7. do 14. maja, osrednje koncertno prizorišče pa se iz Križank seli v Kino Šiška.

White Stain na poti v Beograd

10. februar 2011, uredništvo

Ljubljanska punkrock zasedba White Stain deluje šele od leta 2008, a že razmeroma veliko igra v tujini. Konec februarja se bo ponovno predstavila srbski publiki, aprila pa češki.

Prešernovi nagrajenci za glasbo

07. februar 2011, uredništvo

Velika nagrada Antonu Nanutu, nagradi Prešernovega sklada pa Zlatku Kaučiču in Branku Robinšaku.

Glasbeni sejem MIDEM

05. februar 2011, uredništvo

Prejšnji teden se je v Cannesu zaključil letošnji MIDEM, eden največjih svetovnih glasbenih sejmov. Letošnji poudarek je bil na novih tehnoloških modelih digitalne glasbene distribucije.

Bardova Drevo in zvezda

04. februar 2011, Katarina Juvančič

Na kulturni praznik bo kultni Tomaž Pengov v Kinu Šiška predstavil zvočno knjigo Drevo in zvezda, katere izid pričakujemo dan prej. Na odru se mu bo kot gostja pridružila Bogdana Herman.

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice